Sunday, September 3, 2017

MEKANE BUHTLE! TAKO SU ZAMIRISALE KUCOM, TAKO SU MEKANE… PODIJELIMO TAJ OKUS!

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
SASTOJCI:
kvasac:
  • 1 dcl toplog mlijeka
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1 velika žlica šećera
  • po potrebi brašna



TIJESTO:
  • 1/2 kg brašna
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg *otopljenog maslaca
  • 1,5 do2 dcl toplog mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 vanil šećer
  • malo limunove korice
  • malo soli
NADJEV:
  • marmelada ili
  • nutela ili
  • pekmez
  • posipanje
  • šećer u prahu
PRIPREMA:
1.
U malo toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i brašno. Pustite da se digne.
2.
Zagrijte mlijeko. Otopite maslo i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to
promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, lim. koricu, vanil šećer, uzašli kvasac,
mlijeko sa jajem i otopljeno maslo.
3.
Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od stijenki posude.
4.
Tijesto poklopite ili pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome. Neka se


udvostruči obujam.
5.
Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 15 loptica. Loptice stavljajte na
dlan i malo ih spljoštite, svaku punite omiljenim pekmezom nutellom..
6.
…i ovako joj zavrnite dno da nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja. Zvrnuti dio ide na dno.
7.
Ostavite ih da se na toplome još jednom dižu.
8.
Dignute buhtle stavite u HLADNU rernu koju uključite na 160 °C neka se peku jedno 30-ak
minuta , zavisno od vaše rerne ili dok lijepo ne porumene.
Prije pečenja ih je dobro namazati otopljenim maslom i posuti šećerom u prahu, onda imaju
savršeno hrskavu i slatku koricu.
9.
Gotove.
10.
pravila moja draga tini4 ”
i vrijedna plavi-iris
hvala arasicu na divnom kolažu
i buhtlama
predobra izvedba acizalb
11.
prelijepo pravila majusha
Posluživanje:
mislim da je vic ovih buhtli u otopljenom i toplom maslu!
Naknadno sam dodala slike postupka, radi lakšeg snalaženja.
http://www.coolinarika.com/

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

No comments:

Post a Comment