Sastojci:
Kora:
- 8 belanaca
- 400 grama šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil:
- 8 žumanaca
- 200 grama šećera u prahu
- 300 grama mlevenog petit keksa
- 1 margarin
- 100 ml mleka
- 800-1000 grama svežih jagoda
- 2-3 kesice šlaga
1.
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
2.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
3.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.
4.
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
5.
Presek kolača.
Posluživanje:
Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda), pravljeno kao torta za svekrov rodjendan.
No comments:
Post a Comment