Turska muzika hitovi, prevod turskih pjesama na bosanski jezik, tekstovi turskih pjesama, turske pjesme iz serije
Thursday, March 1, 2018
MORATE JE PROBATI, JER KO JU JE PROBAO, ODMAH JE TRAŽIO RECEPT - CHOCO NESS TORTA :)
Fantazija, koja se jednostavno topi u ustima, i kada je jednom prboate, odmah ćete se na nju navući. Često je pravim, i svaka moja prijateljica kada bi ju je probala, odmah bi mi tražila recept. Torta j veoma jednostavna, a TORTA i nije baš tako skupa, niti teška za napraviti, stoga je često možete praviti i u njoj uživati. Nadamo se da ćete je probati napraviti i naravno u njoj uživati.
SASTOJCI
3 jaja
3 kašike šećera
2 bjelanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mlijeka
KREM:
700 ml. mlijeka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
ČOKLADNI PRELIV:
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake
PRIPREMA
PJenasto umutititi 3 zumanca i 3 kašike šećera. U posudi prosijati brašno i kakao, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe pomiješati sa žumancem.
Umutiti bjelance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst snijeg i polako sjediniti sa prethodnom smjesom.
Izliti u kalup, promjera 22, u kalup prethodno staviti pek papir, i peći 40 minuta, na temperaturi od 180 stepeni.
Pečenu koru ohladiti, odstraniti pek-papir. Oko kore ponovo staviti rubove od kalupa za torte i poprskati koru sa mješavine od 2 kašike mlijeka.
KREMA
U 500ml mlijeka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha. U preostalo hladno mlijeko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmiješati.
U vrućre mlijeko dodati instant kafu, a onda i razmućeni puding sa žumancem i sve tako miješati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. Puter pjenasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana, ukoliko vam se ne žuri previše.
ČOKO PRELIV:
Čokoladu sitno isjeckati. Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i miješati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
kolaci7.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment