![Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22687790_1920206684896413_6190188642776453297_n.jpg?oh=d47a049b6955f3e0b8916b133615ed8d&oe=5A83E2E4)
Sastojci:
Za testo:
- 1 kvasac
- 4 dcl mleka
- 2 dcl vode
- 3 ravne kasicice soli
- 1 kasika secera
- oko 850 gr brasna
Za premaz:
- 140 gr masti
- 3 zumanceta
- 1 kasika brasna
- 1 jaje
- semenje po zelji
1
Aktivirati kvasac sa 2 dcl toplog mleka, secerom i kasicicom brasna. Dodati ostale sastojke i umesiti meko testo i ostaviti da udvostruci volumen. Nadoslo testo podeliti u 4 jufke. Posebno sjediniti mast, zumanca i brasno i dobro izmesati. Svaku jufku razviti na velicinu veceg tanjira i premazati premazom (sve 4 jufke).
2
Ostaviti pola sata da se odmaraju pa po dve spajati.
3
Razvlaciti na pobrasnavljenom stolnjaku kao kore za pitu, ravnomerno na sve strane.
Testo se rukama razvlaci, a ne oklagijom (jer je i gornja jufka namazana), ne mora biti jaaaako tanko, ali se stvarno super razvlaci..
4
Pomocu stolnjaka urolati testo s oba kraja da se skoro sastavi na sredini i preseci nozem po duzini.
5
Svaku rolnu iseci poprecno na jednake delove i redjati u pleh (na pek papir). Ostaviti da narastu i premazati umucenim jajetom i posuti semenjem p zelji. Ugrejati rernu na 180 stepeni i peci do rumene boje. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Od ove mere se dobiju dva veca pleha od rerne
Posluživanje:
Testo se moze filovati slatkim ili slanim nadevom, ali jaaako su ukusne i ovako prazne
![Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22728966_1920206851563063_3592926246536827781_n.png?oh=e78ad4c1a0fa9dfa9563f76d94b913f5&oe=5A729100)
![Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22552605_1920206801563068_2407822951658511133_n.png?oh=2133c6aec172a5456b696acbedce3a79&oe=5A6CA787)
No comments:
Post a Comment