Sunday, September 23, 2018

ŠABANU ŠAULIĆU UGROŽENO ZDRAVLJE I ŽIVOT, MORA HITNO NA OPERACIJU



Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić u kritičnom je stanju i moraće za nekoliko dana na operaciju zbog zapušenja trbušne aorte.

Naime, pjevač je u bolnicu primljen prije nekoliko dana i samovoljno ju je napustio zbog zakazanog nastupa. Ljekari se nadaju da će se “dozvati pameti” i doći nazad u Institut za kardiovaskualrne bolesti.

Supruga Gordana tvrdi da je Šaban primljen zbog problema s venama, a Naše novine saznaju da je u pitanju trbušna aorta koja može izazvati velike komplikacije sa smrtnim ishodom.

Njegovo zdravstveno stanje uopšte nije bezazleno. Šaban je pregledan, urađene su sve analize i biće operisan za nekoliko dana.

Jedan d glavnih uzroka ovog stanja je i to što je on strastveni pušač, tvrdi supruga Gordana, što može dodatno pogoršati njegovo stanje s venama.

Izvor: http://www.telegraf.rs / (A. Č./ Naše novine)

Saturday, September 22, 2018

FUDBALER NEMANJA MATIĆ, UPLATIO 70000 EURA ZA LIJEČENJE MALOG DUŠANA U BARSELONI



Srpski reprezentativac Nemanja Matić, ne samo da je uplatio za malog Dušana Todorovića 70.000 eura, kako bi dijete hitno otputovalo u Barselonu na liječenje, već je uradio mnogo više!

Matić, koji trenutno igra za Manchester United, uspio ubijediti Špance da prime malog četverogodinjeg Dušana dva dana ranije nego što će se pare uplatiti na račun bolnice "Sant Joan de Deu".

Prava drama se odvijala u subotu 15. septembra. Fondacija "Podrži život" je prikupila putem donacija 119.391 eura, a do konačne sume je nedostajalo 71.291 eura.

"Nemanja je zvao porodicu i pitao koliko je novca potrebno. Rečeno mu je da se radi o 70.000 eura. Uplatio je već u subotu, ali je nastala drama jer novac liježe na račun bolnice tek u ponedjeljak. Nemanja to nije primio skrštenih ruku. Svojim imenom, autoritetom i velikom platom, budući da je zvijezda svijetski poznatog kluba, založio se da bolnica dobije garancije da su pare uplaćene. Izašli su mu u susret, Vlada Srbije je dala avion i mali Dušan je stigao u Barselonu dva dana prije no što je novac legao".

Mali Dušan je postao jedna od glavnih tema u Srbiji u sedmici za nama, jer je saopšteno da mu je ostalo manje od nedjelju dana, odnosno da će u slučaju da ne dođe do hitne medicinske intervencije u renomiranoj klinici u Barseloni, umrijeti. U tamošnjoj bolnici "Sant Joan de Deu" biće mu ukazana hitna pomoć zbog tumora (neuroblastom) koji se ponovo aktivirao i ugrozio njegov život.



Blic

Thursday, September 20, 2018

KONAČNO RIJEŠENO - INSPEKTORI RIJEŠILI SLUČAJ JELENINOG UBISTVA


Prije više od dvije godine, dogodilo se stravično ubistvo, sada već pokjne Jelene Marjanović.

Mlada pjevačica Jelena Marjanović ubijena je na monstruozan način a od tada pa sve do danas njen ubica nije priveden pred lice pravde.

Dugo se i utvrđivalo gdje i na koji način je Jelena ubijena, postojale su razne teorije u medijima, a prema dobro obaviještenim izvorima inspektori koji rade na ovom slučaju više nemaju sumnje kako se odigrao ovaj surovi i monstruozni zločin.

Istražitelji su sklopili sve kockice, a sada je na tužitaljstvu da to dokaže.
“Tokom ozbiljne i bas dugotrajne istrage, na osnovu brojnih analiza, vještačenja, izjava svjedoka i drugih mogućih dokaza, došlo se do toga da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. na mjestu na kojem je njeno tijelo dan kasnije bilo i nađeno”…

Njena smrt nastupila je u periodu između 16.49 i 17.30 sati – kaže izvor i još i dodaje: “Tog dana pokojna Jelena je sa suprugom Zoranom i njihovom ćerkom Janom automobilom došla do tog nasipa u Crvenki da bi malo trčala”…

Odvojila se od muža i ćerke i krenula da trči ka rampi. Ubica ju je na nasipu samo brzo sustigao i zadao joj devet udaraca tupim predmetom u glavu. Prvi udarac zadobila je dok je stajala, zatim je odmah pala. Ubica ju je potom vukao do kanala i potrbuške je bacio odmah u vodu.

alternativa-x.cm

Monday, September 17, 2018

SINOĆ SMO VODILI LJUBAV I BILO JE PREEELIJEPO, MEĐUTIM JUTROS ME DOČEKALO....


Sinoć smo vodili ljubav skoro cijelu noć i bilo je zaista prelijepo, kao i svaki bračni par, uživali smo u svakom trenutku.

Međutim, ujutru me dočekalo iznenađenje koje u životu neću zaboraviti!

Svekar i svekrva žive s nama u stanu, ustupili smo im našu spavaću dok mi spavamo u dnevnom!

Ujutru je muž rano otišao na posao, nisam čula kad je izašao tako da sam prespavala!

Kad sam se probudila zatekla sam svekra kako sjedi u dnevnom i ispija jutarnju kaficu, dok sam ja spavala sasvim gola.

To je bio šok za mene, i velika sramota.

ispovesti.rs

KADA SAM BILA MANJA, SPAVALA SAM ZAJEDNO SA RODITELJIMA, TADA SAM...


Kad sam bila mala spavala sam zajedno sa mamom i tatom u sobi u drugom krevetu.

Često se dešavalo da sam bila budna noću i da sam slušala mamu kako uzdiše i doziva tatino ime.

Tada nisam znala da su imali odnos.

Nekada sam pomislila na to, ali sam bila ubjeđena da tata mamu muči i maltretira. Plakala sam zato što mi je bilo žao mame.

A u stvari ona je u tome uzivala, a kroz ovo su sigurno prolazila i druga djeca.

Preuzeto sa: komicnistatusi.rs









VELIKA TUGA I TRAGEDIJA U PORODICI HALIDA BEŠLIĆA


Nedavno je porodicu Halida Bešlića zadesila velika tuga i tragedija, stoga je otkazao sve svoje nastupe.

Pjevač Halid Bešlić zbog smrti je oca otkazao koncerte u Americi te se prvim avionom vratio u Sarajevo.

Otac 62-godišnjeg Halida Bešlića, Mujo Bešlić, sahranjen je u mjestu Donji Jasen u Olovu, a brojna rodbina, prijatelji i Halidovi kolege s estrade prisustvovali su dženazi njegovog oca.

Iako shrvan tugom, Halid je skupio snagu i pozdravio se s gotovo svim ljudima koji su došli na dženazu.

Vijest da je njegov otac preminuo u 83. godini života Halida je zatekla u Americi gdje je nedavno započeo turneju sa Željkom Bebekom. Halid je svoje gostovanje otkazao i prvim se avionom vratio u Sarajevo.

alternativa-x.com

RECEPT ZA OVAJ KOLAČ BIO JE NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA - TITOV KOLAČ - OVAJ KOLAČ JE NEKADAŠNJI PREDSJEDNIK NAJVIŠE VOLIO



Ovaj kolač je nekada bio najstrože čuvana tajna Jugoslavije. Nekadašnji predsjenik, Josip Broz Tito, najviše jeuživao upravo u ovo kolaču. Nedavno smo došli do njegovog recepta, te ga odlučili podijeliti s vama. Iskreno se nadamo da će te ga probati i naravno istinski uživati u svakom komadiću... :)))

Sastojci:

Biskvit:

4 zumanjka
200 gr. secera
5 kasika hladne kafe
100 gr.mljevenih orasa
5 kasika brasna
3 zlice ulja
1 prasak za pecivo
slag od 5 bjelanjaca

Fill 1:
400 ml. mljeka
5 kasika brasna
2 zumanjka

Fill 2:
230 gr. putera
10 kasika secera
100 gr. istopljene kuhinjske cokolade
1 vanila secer(ili vanila extrakt)

Priprema:

Odvojite bjelanjce od zumanjaca. U bjelanjce dodajte 100gr. secera i izmiksajte sa mikserom. U zumanjce dodajte takode 100 gr. secera i miksajte.Nakon toga dodajte 5 kašika hladne kafe,100 gr.oraha,5 kašika brasna,3 kašike ulja,1 prasak za pecivo i smjesu od bjelanjaca.

Stavite u zagrijanu pecnicu 200 C 20-25 min.

Fill:

U 400 ml. mljeka dodajte 5 zlica brasna i 2 zumanjka i kuhajte uz neprestano mijesanje.

Fill 2:

U 230 gr.putera(ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10 kašika secera,100gr. istopljene cokolade i 1 vanilin secer. Ja sam dodala 2 kašike ruma.

Fil od putera dodajte u hladan fil od mljeka. Na hladan kolac stavite fil i slag pjenu.

Preuzeto sa: https://www.coolinarika.com/


Sunday, September 16, 2018

VELIKA TUGA NA BALKANU - PRERANO NAS JE NAPUSTILA NAJVEĆA ZVIJEZDA...


Preranim odlaskom, napustila nas je trenutno najveca zvezda na Balkanu. Želim da sa svima vama zaokružim priču o trideset godina moje karijere i da stavim tačku na nešto što se zove Dragana Mirković – kaže pjevačica i objašnjava svoje razloge.


DRAGANA MIRKOVIĆ ŠOKIRALA CIJELU ESTRADU: Odlučila da prestane pjevati zbog.
– Činjenica je da poslije 30 godina zaista više ništa ne mogu da pružim. Ne znam o čemu bismo više i pričali poslije koncerta… Ovoga puta želim sve da pružim, sve da kažem i sve da dam kako bih mogla da stavim tačku na svoju karijeru.

Nakon tri mjeseca, koliko je prošlo od teške saobraćajne nezgode u kojoj je pjevačica povrijedila kičmu, ona je spremna da zapjeva i zaigra, iako, kako kaže, još uvijek osjeća jake bolove.


– Neću dozvoliti da me išta spriječi u tome da napravim spektakl za pamćenje. To je moja moralna obaveza i sve ću uraditi da u tome uspijem. Koncert me je natjerao da požurim sa ozdravljenjem.

Psiha je čudo. Kad imate nešto što vas gura naprijed, nevjerovatno je kako se skrati period oporavka – kaže Dragana i nastavlja:

– Zbog povrede sam smršala. Dosta dugo sam ležala i sekirala se. Stres je glavni krivac. Nikome ne želim da na takav način smrša. Vrlo rado bih ostala na onih par kilograma viška da mogu da vratim vrijeme. Ne želim uopće da se podsjećam.


Čak ni bol koji povremeno osjećam ne želim da me podsjeti na nezgodu. Ja sam od onih osoba koje su najjače kada su povrijeđene – kaže pjevačica, koja će 3. oktobra staviti tačku na svoju bogatu tridesetogodišnju karijeru.

– Ovaj koncert će biti prepun emocija, a to je meni najvažnije. Daću svoj maksimum i biće to najbolji koncert koji sam održala do sada – kaže ona.


Na pitanje ko će biti gosti na koncertu, Dragana Mirković odogovara:
– To će biti kolege koje su na neki način obilježile moju karijeru. Pratiće me jedini ženski tamburaški sastav “La banda”.

alternativa-x.com

OVAKO JA SPREMAM PARADAJZ U TEGLAMA ZA ZIMU, KORISTIM GA ZA SATARAŠ, ĐUVEČ...


Prolazi ljeto, dolazi nam jesen, pa hladna zima. Vrijeme je da počnemo misliti i na zimnicu, koja će nam dobro doći nakon ljetnih dana. Danas vam donosimo jedinstven recept za pradajz u teglama, koji će vas i više nego oduševiti kada ga probate.

SASTOJCI:

5kg paradajza
2 kašike soli
2 kašike šećera
1 veza peršuna
1 veza celera

PRIPREMA:

Paradaiz oljuštiti, isjeći na kriške, dodati so, šećer i sitno sjeckan peršun i celer. Sve skupa izmiješati, slagati u tegle, pritiskati plastičnom kašikicom da se dobro složi.

Tegle zatvoriti i pasterizovati pola sata ( uzeti šerpu na dno staviti krpu, poredati tegle da se ne dodiruju i sipati vodu u šerpu 2 prsta – ispod zatvarača tegle, staviti na šporet i zagrijati ne na jaku vatru već srednju i kad proključa da ključa pola sata i u tom da se tegle ohlade) ili malo jednostavnije pasterizovanje ovog paradaiza ( poredati tegle u posudu ( bez vode) staviti u rernu koja je uključena na 100 stepeni i tako da stoje 2 sata,

Rernu isključiti i tegle ne vaditi dok se ne ohlade u rerni.

Ovako spremljen paradaiz može da stoji do dve godine bez promene.Ko voli ljuto u tegle može da ubaci jednu ljutu papričicu. Zatvarači moraju biti novi, prvi put upotrebljeni.

alternativa-x.com