Sunday, September 16, 2018

OVAKO JA SPREMAM PARADAJZ U TEGLAMA ZA ZIMU, KORISTIM GA ZA SATARAŠ, ĐUVEČ...


Prolazi ljeto, dolazi nam jesen, pa hladna zima. Vrijeme je da počnemo misliti i na zimnicu, koja će nam dobro doći nakon ljetnih dana. Danas vam donosimo jedinstven recept za pradajz u teglama, koji će vas i više nego oduševiti kada ga probate.

SASTOJCI:

5kg paradajza
2 kašike soli
2 kašike šećera
1 veza peršuna
1 veza celera

PRIPREMA:

Paradaiz oljuštiti, isjeći na kriške, dodati so, šećer i sitno sjeckan peršun i celer. Sve skupa izmiješati, slagati u tegle, pritiskati plastičnom kašikicom da se dobro složi.

Tegle zatvoriti i pasterizovati pola sata ( uzeti šerpu na dno staviti krpu, poredati tegle da se ne dodiruju i sipati vodu u šerpu 2 prsta – ispod zatvarača tegle, staviti na šporet i zagrijati ne na jaku vatru već srednju i kad proključa da ključa pola sata i u tom da se tegle ohlade) ili malo jednostavnije pasterizovanje ovog paradaiza ( poredati tegle u posudu ( bez vode) staviti u rernu koja je uključena na 100 stepeni i tako da stoje 2 sata,

Rernu isključiti i tegle ne vaditi dok se ne ohlade u rerni.

Ovako spremljen paradaiz može da stoji do dve godine bez promene.Ko voli ljuto u tegle može da ubaci jednu ljutu papričicu. Zatvarači moraju biti novi, prvi put upotrebljeni.

alternativa-x.com




No comments:

Post a Comment