Turska muzika hitovi, prevod turskih pjesama na bosanski jezik, tekstovi turskih pjesama, turske pjesme iz serije
Monday, November 6, 2017
RECEPT ZA PRAVI CHEESECAKE
Sastojci
300 gr plazma keksa
100 gr pečenih i grubo iseckanih lešnika
160 gr maslaca
10 kašika mleka
400 ml slatke pavlake
300 gr šabački ala kajmak
12 kašika prah šećera
200 ml kisele pavlake
1 burbon vanile
1 limun
50-100 gr bele čokolade
2 kesice zelatina
500 gr višanja
200 ml vode
10 kašika šećera
Priprema
1.
Kora: Keks, lešnik,otopljen puter i mleko dobro rukama izgnječiti, dok smesa ne bude kompaktna. Pripremiti tacnu i obruč od kalupa za tortu (moj kalup je prečnika 28 cm). Na tanjir staviti obruč, pa unutra smesu za koru, i prstima formirati koru.
2.
Priprema fila: Želatin staviti u šerpicu i preliti ga sa 4 kašike hladne vode, pa ostaviti da nabubri.
3.
Slatku pavlaku mikserom dobro umutiti.
4.
U drugoj posudi šabački ”a la kajmak”(ili neki drugi krem sir) mikserom umutiti sa 12 kašika prah šećera i vanilom. Dodati sok i koricu limuna i kiselu pavlaku i na kraju i otopljenu belu čokoladu koju mozete i izostaviti.
5.
Želatin polako zagrevati na šporetu, uz neprestano mešanje (ne sme da provri). Kad je blizu vrenja, a potpuno rastopljen, skloniti sa vatre i malo prohladiti, pa sipati u smesu sa sirom. Promešati. Sad dodati i ulupanu slatku pavlaku, pa nežno i polako obe smese sjediniti. Preliti preko podloge od keksa i staviti u frizider da se stegne.
6.
Dok se torta hladi, u lonac staviti višnje i preliti sa vodom i šećerom i staviti na čporet da prključa. Želatinu pripremiti na isti način kao u prethodnom koraku. Kada smesa od voća proključa, ugasiti vatru i dodati želatin.
7.
Posudu staviti na hladno mesto odprilike pola sata dok se ne počne zgušnjavati.
8.
Kada je preliv od voća postao gušći polako preliti preko torte, te ostaviti u frizideru preko noći da se sve dobro stegne.
9.
Sutradan uživajte u ovoj divnoj poslastici!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment