Thursday, November 2, 2017

Djevojčica preminula u šestoj godini života- kasnije su njeni roditelji u sobi pronašli skrivene poruke!


Brooke i Keith Desserich svojoj kćerki nikad nisu rekli istinu, ali kad su shvatili da je ona znala kako neće još dugo živjeti, to ih je uništilo…
Tokom tretmana za tumor mozga Elena je svog tatu posmatrala kako vodi bilješke o njenom i životu njene male sestre Grace.
Kad je Eleni dijagnosticiran tumor, Grace je imala samo 3 godine i on je znao da je premlada da bi se sjećala svoje starije sestre, ali nije ni slutio da će to inspirisati i Elenu da počne pisati nešto za njega. Prije nego što je proslavila svoj šesti rođendan, primijetili su da otežano hoda i izgovara riječ, nakon čega je njen pedijatar odmah zatražio MRI.
U sjećanje im je urezan trenutak kad je u sobu ušla doktorica i počela plakati..
Eleni su dijagnosticirali DIPG, neizlječivi oblik tumora koji se javlja kod djece. Doktori su im rekli kako neće više od 5 mjeseci živjeti, ali je nekim čudom doživjela 9.



Pročitajte još i:  SAVJET NUTRICIONISTA ĆE VAM POMOĆI UKOLIKO ŽELITE DA SMRŠATE U PODRUČJU STOMAKA!
Ono što je tokom zadnjih mjeseci uradila je srceparajuće..
Elena je svojim roditeljima pisala ljubavne poruke, koje nisu vidjeli ranije jer su preuređivali kuću i stvari su bile premještene u druge sobe.
Kasnije su ih pronašli u kutijama, knjigama, ormarima, pa i kutijama za božićne dekoracije. Njene male poklone su otkrivali dvije godine.
Roditelji vjeruju da je njihova mala djevojčica znala da će im pomoći njene poruke da nastave dalje.



Tek nakon što smo mnoge poruke otkrili i kad je nazvala moja majka, rekavši da je u Eleninom ormaru pronašla poruku, napokon smo shvatili njenu namjeru. kaže Keith.
Par je osnovao 2008.godine organizaciju za pronalazak lijekova za oblike raka poput onog kod Elene koji trenutno nemaju terapiju, a zove seThe cure starts now.

Nakon 10 godina od Elenine smrti, dobili su kćerku Ninu.

Od Eleninih poruka i dnevnika su napravili knjigu i objavili je pod nazivom Notes left behind.
Svu zaradu od prodaje usmjeravaju u
organizaciju.

No comments:

Post a Comment