Friday, November 3, 2017

NEODOLJIVA TORTA “BELI ANĐEO”


SASTOJCI:
1 l mleka
120 gr pudinga sa ukusom vanile , a ukoliko niste pristalica pudinga ona idu 3 žumanca, 6 kašika gustina i malo ekstrakta od vanile
8 kašika kristal šećera
250 gr margarina ili maslaca
100 gr šećera u prahu
100 gr bele čokolade




200 gr mleka u prahu
500 ml slatke pavlake ( 300 gr šlaga i 300 – 500 ml vode )
180 gr kisele pavlake
200 – 300 gr pečenih, mlevenih lešnika
1 pakovanje slatkih rozen kora

KAKO SE PRIPREMA TORTA BELI ANĐEO:
Oko 800 ml mleka staviti da provri a u preostalo mleko dodati pudin i kristal šećer pa sve umutiti.
Ko ne pravi sa pudingom neka pravi na drugi način sa žumancima, potpuno isti postupak.
U provrilo mleko dodati puding i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre dodati belu čokoladu.
Mešati da se otopi pa staviti foliju preko pudinga i ostaviti da se ohladi.
Omekšali margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati mleko u prahu i sve opet zajedno umutiti.
Umutiti slatku pavlaku ili šlag ali da ne bude pretvrda, pa dodati kiselu pavlaku i sjediniti.




Ukoliko vam se desi da je pavlaka nešto čvršće umućena slobodno dodajte mleka i opet umutite.
Uzmite malo fila i lopaticom povucite nekoliko kratkih linija na koje ćete zalepiti prvu koru.
Ovo radimo da nam se prva kora, a kasnije i cela torta ne bi klizala.
Rozen kore su tanke i lako lomljive pa pažljivo sa njima.
Nanesite otprilike 3 pune kašike fila, razmažite pa pospite pečenim mlevenim lešnicima.
Preko njih staviti sloj slatke pavlake, opet otprilike 3 pune kašike.
Slagati tako do kraja, kora, fil, lešnici, slatka pavlaka.
Ukoliko kod prve kore primetite da neće da vam se slatka pavlaka razmazuje preko lešnika, njih možete posuti pošto namažete slatku pavlaku preko vanila fila.
Takodje lešnike možete i umešati u vanila fil.
Na kraju sa ostatkom fila ( trebalo bi da vam malo preostane, ima ga dovoljno ) premažite celu tortu, ostavite da se malo prohladi pa je onda dekorišite po želji.
Do služenja beli andjeo torta može da stoji u frižideru, ukusnija je hladna.

No comments:

Post a Comment