Sunday, October 14, 2018

ODLAZAK JOŠ JEDNE GLUMAČKE LEGENDE - PREMINULA MILENA DRAVIĆ


Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini, saznaje "Blic" u Udruženju dramskih umetnika Srbije.


Milena se tamo nalazila na liječenju, poslednjih dana jer joj je bilo loše, ljekari su sve pokušali, ali nažalost nije bilo spasa.

Prijee dvije i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću. Ovog ljeta je boravila u Puli, Herceg Novom i na Paliću gde je promovisana monografija o njoj. Jedna je od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali.


Milena Dravić rođena je 5. oktobra 1940. u Beogradu.

Filmska, pozorišna i televizijska glumica, slovi za najveću divu na prostoru bivše Jugoslavije.

Odigrala je dvadeset pozorišnih uloga u predstavama raznih pozorišnih produkcija od kojih su mnoge višestruko nagrađivane a neke igrane i po više od petnaest godina, i po IMDb-u 159 filmskih iI TV rola.


Četiri i po decenije bila je u braku sa glumcem Draganom Nikolićem (1971 – 2016), od 1967. do 1969. sa rediteljem Vojislavom Kokanom Rakonjcem (1935-1969) I 1960/61 u kratkotrajnoj bračnoj zajednici sa rediteljem Mladomirom Purišom Đorđevićem.

Na ovim prostorima jedini je dobitnik glumačke nagrade na prestižnom Kanskom festivalu, koja joj je pripala za ulogu u filmu "Poseban Tretman" Gorana Paskaljevića po scenariju Duška Kovačevića.


Dobitnik je niza najprestižnijih nagrada među kojima su “Zlatna ruža” na Festivalu u Veneciji, “Zlatna Haridba” na festival u Taormini , “Zlatni laćeno” u Avelinu, više Zlatnih I Srebrnih Arena na Pulskom festival, “Dobričin prsten”, “Pavle Vuisić”, “Statueta Joakim Vujić”, “Zlatni pečat” Jugoslovenske kinoteke, “Beogradski pobednik” i druge.

Među nagradama koje dodeljuju mediji izdvaja se priznanje “Večernjih Novosti” - “Glumica veka” (uz Miru Stupicu).


Izvor: blic.rs

Sunday, September 23, 2018

ŠABANU ŠAULIĆU UGROŽENO ZDRAVLJE I ŽIVOT, MORA HITNO NA OPERACIJU



Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić u kritičnom je stanju i moraće za nekoliko dana na operaciju zbog zapušenja trbušne aorte.

Naime, pjevač je u bolnicu primljen prije nekoliko dana i samovoljno ju je napustio zbog zakazanog nastupa. Ljekari se nadaju da će se “dozvati pameti” i doći nazad u Institut za kardiovaskualrne bolesti.

Supruga Gordana tvrdi da je Šaban primljen zbog problema s venama, a Naše novine saznaju da je u pitanju trbušna aorta koja može izazvati velike komplikacije sa smrtnim ishodom.

Njegovo zdravstveno stanje uopšte nije bezazleno. Šaban je pregledan, urađene su sve analize i biće operisan za nekoliko dana.

Jedan d glavnih uzroka ovog stanja je i to što je on strastveni pušač, tvrdi supruga Gordana, što može dodatno pogoršati njegovo stanje s venama.

Izvor: http://www.telegraf.rs / (A. Č./ Naše novine)

Saturday, September 22, 2018

FUDBALER NEMANJA MATIĆ, UPLATIO 70000 EURA ZA LIJEČENJE MALOG DUŠANA U BARSELONI



Srpski reprezentativac Nemanja Matić, ne samo da je uplatio za malog Dušana Todorovića 70.000 eura, kako bi dijete hitno otputovalo u Barselonu na liječenje, već je uradio mnogo više!

Matić, koji trenutno igra za Manchester United, uspio ubijediti Špance da prime malog četverogodinjeg Dušana dva dana ranije nego što će se pare uplatiti na račun bolnice "Sant Joan de Deu".

Prava drama se odvijala u subotu 15. septembra. Fondacija "Podrži život" je prikupila putem donacija 119.391 eura, a do konačne sume je nedostajalo 71.291 eura.

"Nemanja je zvao porodicu i pitao koliko je novca potrebno. Rečeno mu je da se radi o 70.000 eura. Uplatio je već u subotu, ali je nastala drama jer novac liježe na račun bolnice tek u ponedjeljak. Nemanja to nije primio skrštenih ruku. Svojim imenom, autoritetom i velikom platom, budući da je zvijezda svijetski poznatog kluba, založio se da bolnica dobije garancije da su pare uplaćene. Izašli su mu u susret, Vlada Srbije je dala avion i mali Dušan je stigao u Barselonu dva dana prije no što je novac legao".

Mali Dušan je postao jedna od glavnih tema u Srbiji u sedmici za nama, jer je saopšteno da mu je ostalo manje od nedjelju dana, odnosno da će u slučaju da ne dođe do hitne medicinske intervencije u renomiranoj klinici u Barseloni, umrijeti. U tamošnjoj bolnici "Sant Joan de Deu" biće mu ukazana hitna pomoć zbog tumora (neuroblastom) koji se ponovo aktivirao i ugrozio njegov život.



Blic

Thursday, September 20, 2018

KONAČNO RIJEŠENO - INSPEKTORI RIJEŠILI SLUČAJ JELENINOG UBISTVA


Prije više od dvije godine, dogodilo se stravično ubistvo, sada već pokjne Jelene Marjanović.

Mlada pjevačica Jelena Marjanović ubijena je na monstruozan način a od tada pa sve do danas njen ubica nije priveden pred lice pravde.

Dugo se i utvrđivalo gdje i na koji način je Jelena ubijena, postojale su razne teorije u medijima, a prema dobro obaviještenim izvorima inspektori koji rade na ovom slučaju više nemaju sumnje kako se odigrao ovaj surovi i monstruozni zločin.

Istražitelji su sklopili sve kockice, a sada je na tužitaljstvu da to dokaže.
“Tokom ozbiljne i bas dugotrajne istrage, na osnovu brojnih analiza, vještačenja, izjava svjedoka i drugih mogućih dokaza, došlo se do toga da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. na mjestu na kojem je njeno tijelo dan kasnije bilo i nađeno”…

Njena smrt nastupila je u periodu između 16.49 i 17.30 sati – kaže izvor i još i dodaje: “Tog dana pokojna Jelena je sa suprugom Zoranom i njihovom ćerkom Janom automobilom došla do tog nasipa u Crvenki da bi malo trčala”…

Odvojila se od muža i ćerke i krenula da trči ka rampi. Ubica ju je na nasipu samo brzo sustigao i zadao joj devet udaraca tupim predmetom u glavu. Prvi udarac zadobila je dok je stajala, zatim je odmah pala. Ubica ju je potom vukao do kanala i potrbuške je bacio odmah u vodu.

alternativa-x.cm

Monday, September 17, 2018

SINOĆ SMO VODILI LJUBAV I BILO JE PREEELIJEPO, MEĐUTIM JUTROS ME DOČEKALO....


Sinoć smo vodili ljubav skoro cijelu noć i bilo je zaista prelijepo, kao i svaki bračni par, uživali smo u svakom trenutku.

Međutim, ujutru me dočekalo iznenađenje koje u životu neću zaboraviti!

Svekar i svekrva žive s nama u stanu, ustupili smo im našu spavaću dok mi spavamo u dnevnom!

Ujutru je muž rano otišao na posao, nisam čula kad je izašao tako da sam prespavala!

Kad sam se probudila zatekla sam svekra kako sjedi u dnevnom i ispija jutarnju kaficu, dok sam ja spavala sasvim gola.

To je bio šok za mene, i velika sramota.

ispovesti.rs

KADA SAM BILA MANJA, SPAVALA SAM ZAJEDNO SA RODITELJIMA, TADA SAM...


Kad sam bila mala spavala sam zajedno sa mamom i tatom u sobi u drugom krevetu.

Često se dešavalo da sam bila budna noću i da sam slušala mamu kako uzdiše i doziva tatino ime.

Tada nisam znala da su imali odnos.

Nekada sam pomislila na to, ali sam bila ubjeđena da tata mamu muči i maltretira. Plakala sam zato što mi je bilo žao mame.

A u stvari ona je u tome uzivala, a kroz ovo su sigurno prolazila i druga djeca.

Preuzeto sa: komicnistatusi.rs









VELIKA TUGA I TRAGEDIJA U PORODICI HALIDA BEŠLIĆA


Nedavno je porodicu Halida Bešlića zadesila velika tuga i tragedija, stoga je otkazao sve svoje nastupe.

Pjevač Halid Bešlić zbog smrti je oca otkazao koncerte u Americi te se prvim avionom vratio u Sarajevo.

Otac 62-godišnjeg Halida Bešlića, Mujo Bešlić, sahranjen je u mjestu Donji Jasen u Olovu, a brojna rodbina, prijatelji i Halidovi kolege s estrade prisustvovali su dženazi njegovog oca.

Iako shrvan tugom, Halid je skupio snagu i pozdravio se s gotovo svim ljudima koji su došli na dženazu.

Vijest da je njegov otac preminuo u 83. godini života Halida je zatekla u Americi gdje je nedavno započeo turneju sa Željkom Bebekom. Halid je svoje gostovanje otkazao i prvim se avionom vratio u Sarajevo.

alternativa-x.com

RECEPT ZA OVAJ KOLAČ BIO JE NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA - TITOV KOLAČ - OVAJ KOLAČ JE NEKADAŠNJI PREDSJEDNIK NAJVIŠE VOLIO



Ovaj kolač je nekada bio najstrože čuvana tajna Jugoslavije. Nekadašnji predsjenik, Josip Broz Tito, najviše jeuživao upravo u ovo kolaču. Nedavno smo došli do njegovog recepta, te ga odlučili podijeliti s vama. Iskreno se nadamo da će te ga probati i naravno istinski uživati u svakom komadiću... :)))

Sastojci:

Biskvit:

4 zumanjka
200 gr. secera
5 kasika hladne kafe
100 gr.mljevenih orasa
5 kasika brasna
3 zlice ulja
1 prasak za pecivo
slag od 5 bjelanjaca

Fill 1:
400 ml. mljeka
5 kasika brasna
2 zumanjka

Fill 2:
230 gr. putera
10 kasika secera
100 gr. istopljene kuhinjske cokolade
1 vanila secer(ili vanila extrakt)

Priprema:

Odvojite bjelanjce od zumanjaca. U bjelanjce dodajte 100gr. secera i izmiksajte sa mikserom. U zumanjce dodajte takode 100 gr. secera i miksajte.Nakon toga dodajte 5 kašika hladne kafe,100 gr.oraha,5 kašika brasna,3 kašike ulja,1 prasak za pecivo i smjesu od bjelanjaca.

Stavite u zagrijanu pecnicu 200 C 20-25 min.

Fill:

U 400 ml. mljeka dodajte 5 zlica brasna i 2 zumanjka i kuhajte uz neprestano mijesanje.

Fill 2:

U 230 gr.putera(ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10 kašika secera,100gr. istopljene cokolade i 1 vanilin secer. Ja sam dodala 2 kašike ruma.

Fil od putera dodajte u hladan fil od mljeka. Na hladan kolac stavite fil i slag pjenu.

Preuzeto sa: https://www.coolinarika.com/


Sunday, September 16, 2018

VELIKA TUGA NA BALKANU - PRERANO NAS JE NAPUSTILA NAJVEĆA ZVIJEZDA...


Preranim odlaskom, napustila nas je trenutno najveca zvezda na Balkanu. Želim da sa svima vama zaokružim priču o trideset godina moje karijere i da stavim tačku na nešto što se zove Dragana Mirković – kaže pjevačica i objašnjava svoje razloge.


DRAGANA MIRKOVIĆ ŠOKIRALA CIJELU ESTRADU: Odlučila da prestane pjevati zbog.
– Činjenica je da poslije 30 godina zaista više ništa ne mogu da pružim. Ne znam o čemu bismo više i pričali poslije koncerta… Ovoga puta želim sve da pružim, sve da kažem i sve da dam kako bih mogla da stavim tačku na svoju karijeru.

Nakon tri mjeseca, koliko je prošlo od teške saobraćajne nezgode u kojoj je pjevačica povrijedila kičmu, ona je spremna da zapjeva i zaigra, iako, kako kaže, još uvijek osjeća jake bolove.


– Neću dozvoliti da me išta spriječi u tome da napravim spektakl za pamćenje. To je moja moralna obaveza i sve ću uraditi da u tome uspijem. Koncert me je natjerao da požurim sa ozdravljenjem.

Psiha je čudo. Kad imate nešto što vas gura naprijed, nevjerovatno je kako se skrati period oporavka – kaže Dragana i nastavlja:

– Zbog povrede sam smršala. Dosta dugo sam ležala i sekirala se. Stres je glavni krivac. Nikome ne želim da na takav način smrša. Vrlo rado bih ostala na onih par kilograma viška da mogu da vratim vrijeme. Ne želim uopće da se podsjećam.


Čak ni bol koji povremeno osjećam ne želim da me podsjeti na nezgodu. Ja sam od onih osoba koje su najjače kada su povrijeđene – kaže pjevačica, koja će 3. oktobra staviti tačku na svoju bogatu tridesetogodišnju karijeru.

– Ovaj koncert će biti prepun emocija, a to je meni najvažnije. Daću svoj maksimum i biće to najbolji koncert koji sam održala do sada – kaže ona.


Na pitanje ko će biti gosti na koncertu, Dragana Mirković odogovara:
– To će biti kolege koje su na neki način obilježile moju karijeru. Pratiće me jedini ženski tamburaški sastav “La banda”.

alternativa-x.com

OVAKO JA SPREMAM PARADAJZ U TEGLAMA ZA ZIMU, KORISTIM GA ZA SATARAŠ, ĐUVEČ...


Prolazi ljeto, dolazi nam jesen, pa hladna zima. Vrijeme je da počnemo misliti i na zimnicu, koja će nam dobro doći nakon ljetnih dana. Danas vam donosimo jedinstven recept za pradajz u teglama, koji će vas i više nego oduševiti kada ga probate.

SASTOJCI:

5kg paradajza
2 kašike soli
2 kašike šećera
1 veza peršuna
1 veza celera

PRIPREMA:

Paradaiz oljuštiti, isjeći na kriške, dodati so, šećer i sitno sjeckan peršun i celer. Sve skupa izmiješati, slagati u tegle, pritiskati plastičnom kašikicom da se dobro složi.

Tegle zatvoriti i pasterizovati pola sata ( uzeti šerpu na dno staviti krpu, poredati tegle da se ne dodiruju i sipati vodu u šerpu 2 prsta – ispod zatvarača tegle, staviti na šporet i zagrijati ne na jaku vatru već srednju i kad proključa da ključa pola sata i u tom da se tegle ohlade) ili malo jednostavnije pasterizovanje ovog paradaiza ( poredati tegle u posudu ( bez vode) staviti u rernu koja je uključena na 100 stepeni i tako da stoje 2 sata,

Rernu isključiti i tegle ne vaditi dok se ne ohlade u rerni.

Ovako spremljen paradaiz može da stoji do dve godine bez promene.Ko voli ljuto u tegle može da ubaci jednu ljutu papričicu. Zatvarači moraju biti novi, prvi put upotrebljeni.

alternativa-x.com




Monday, August 6, 2018

IMATE 5 BOJA VAGINALNOG SEKRETA, EVO ŠTA KOJI ZNAČI I OD ČEGA BI MOGLI MOŽDA BOLOVATI


Kada je zdravlje genitalija u pitanju, nesmijemo se igrati niti čekati da samo nepto prođe. U ovom tekstu ćemo vam naveti pet primjera vaginalnog sekreta, te opisati šta koji moće značiti, te od čega bi možda mogli bolovati.

Ukoliko se neke od boja budu poklpapale sa vašim isjedkom, nemojte paničiti, već se obratite vašem doktoru za savjet i daljnje liječenje.




Debeli, bijeli iscjedak

Ako gusti, bijeli iscjedak ide zajedno s drugim simptomima, kao što su svrbež, pečenje i nadražaj, to je vjerojatno zbog gljivične infekcije.

Žuti iscjedak

Žuti iscjedak je abnormalno iscjedak, jer je to znak bakterijske infekcije ili spolno prenosivih infekcija.

Smeđi iscjedak

Smeđi iscjedak može biti uzrokovan nepravilnim ciklusima. Ako se smeđi iscjedak nastavi pojavljivati, pacijent treba zakazati sastanak s ginekologom koji će dati dijagnozu. To može biti znak raka maternice ili raka vrata maternice. Osim toga, tijekom menopauze, žena ne bi smjela imati bilo kakav oblik krvarenja tamo dole, što je također znak raka maternice.


Zeleni iscjedak

Zeleni iscjedak takođe nije normalna pojava. To je znak bakterijske infekcije ili spolno prenosive infekcije. Svatko tko doživljava zeleno pražnjenje trebao bi posjetiti svog ginekologa

Iscjedak boje kvasca

Iscjedak boje kvasca uzrokuje rast gljivica unutar ženskog spolnog organa. Simptomi ključuju gusti, bijeli, iscjedak poput sira kao i svrab, crvenilo, iritaciju i pečenje.


Oko 90% žena imat će kvasac infekcije u nekom trenutku u svom životu. Infekcije kvasca nisu zarazne, a antifungalni kreme bez recepta dostupni su pacijentu za upotrebu. Ali, ako se simptomi ne poprave s liječenjem ili imate više od četiri infekcije kvasca u jednoj godini, trebala bi posjetiti vašeg ginekologa.

zdravljepriroda.com

DOSTA JE BILO VIŠE GLUME, SLOBA I LUNA KONAČNO RASKRINKANI....


 Iako tvrde da su raskinuli, Luna Đogani i Sloba Radanović su u više navrata uhvaćeni u prilično intimnim situacijama, zbog čega je zadrugarima prekipelo da, kako oni sami kažu, trpe ovu obmanu. – Dosta je više glume. Čak si joj i juče krišom, pokrivajući usta rukama, rekao da je voliš.


I Teodora je to videla – izneo je svoje mišljenje Milan Milošević. – Tako je – potvrdila je Džehverovićeva. – Dogovorili ste da kao raskinete pred sam kraj, a pošto ste mislili da je to 31. maja to ste uradili tada. Onda kada je finale odloženo za 20. jun, počeli ste da pucate jer vam je to predugo da glumite da niste zajedno – ipak nije mogla da prećuti Kulićeva. – Pa, da, hteli ste da napravite žrtve od sebe jer znate da narod voli žrtve, a ovde je jedina žrtva Kija Kockar koja je mnogo izgubila. A onda ovde Luna drami i napada sve okolo jer nije zrela devojka nego obična balavica.
Ako ga ne voliš – ostavi ga, ako ga voliš – budi sa njim i ostavi nas sve na miru, a ne da postaješ životinja svaki put kad vidiš da je blizak sa svojom suprugom. Kija je sto puta dostojanstveno podnela sve to što ste pred njom radili osam meseci, a ja da sam to uradio mojoj ženi ona bi me gađala ovde čim god bi stigla. Zato prestanite vas dvoje da glumite žrtve zarad glasova. Najlakše je plakati i glumiti da plačete. Na delima pokažite da ste žrtve, a ne na tome. Ovde žrtava nema.


Kija je ponižena, ostavljena i uništena žena, a vas dvoje samo p*šate po njoj, a onda na sve to još hoćete i da ispadnete žrtve – zaključio je Lepi Mića. – Još na sve to ljubavnica drami zato što produkcija ne pušta klip o njihovoj vezi nego o braku Slobe i Kije. Pa, kako te nije sramota? Je l’ treba još da se gleda i širi blud, nemoral i razvrat? – pobesneo je Mića. Sloba i Luna su odbili da komentarišu njegovo izlaganje, dok je Kockareva samo kratko poručila da se slaže sa onim što je pevač rekao. Podsetimo, iako Luna i Sloba tvrde da nisu u vezi, njihovi roditelji su se sastali dva dana pred finale, o čemu 10:46 17.6.2018.


pink.rs

KAKVA TUGA - MAJCI POGINULOG DJEČAKA PRED NJEGOVU SAHRANU URUČILI KNJIŽICU SA...


U prepunom amfiteatru OŠ «Miloš Crnjanski» u Subotici, u znak sjećanja na malog Aleksu Dimitrova, učenika trećeg razreda koji je tragično nastradao na Divčibarama, održan je komemorativni skup.

Najtužnijem skupu ikada održanom u ovoj školi prisustvovala je dječakova porodica, roditelji i drugi najbliži, prosvjetni radnici i zaposleni u školi, učenici i njihovi roditelji i drugi građani. Potresni oproštajni govor održao je direktor škole Miloš Vukadin. On je naveo da je u istoj prostoriji u kojoj se oproštaju od Alekse i on ranije učestvovao u priredbama i sve je bilo uvijek radosno, a sada se u toj istoj sali uz bol i suze opraštaju od njega.


Ni odrasli, ni djeca nisu mogli da zadrže suze, a Aleksina učiteljica je podsjetila da je bio posebno dijete, da se izdvajao od druge djece i da je imala specifičan i lijep odnos s njim.



– Šalio se da moram da ih častim sladoledom jer su svi dobili petice. Na to me je čak i podsjetio. Imam grižu savjesti, iako će svako reći da nisam ništa kriva. Bila sam sa njim do posljednjeg trenutka. Ispisala sam mu ocjene – prisjetila se kroz suze vidno potresena učiteljica, i uručila Aleksinoj majci Marini dječakovu đačku knjižicu.

Direktor Miloš Vukadin je pozvao prisutne da se obrate ukoliko žele i jedna žena je poručila svim roditeljima da «bez obzira kakvo je neko dijete, dobro ili nemirno, da ga samo vole i čuvaju».


– Nikada i ni za šta ih nemojte osuđivati. To su sve samo djeca. Kada porastu i postanu ljudi, biće prilike da se pokažu kakvi su, a do tada, dok su djeca, samo ih čuvajte – rekla je.

Stradali dječak je zajedno sa drugarima iz razreda i još dva odjeljenja bio na petodnevnoj rekreativnoj nastavi na Divčibarama. Na dan nesreće trebalo je da učenici krenu kući, ali su se uputili u šetnju. Dok su prelazili put na kolonu djece naletio je Vladimir V. (43) iz Beograda. Učitelj na kraju kolone je uočio vozilo i mahao je vozaču da stane, ali on nije reagovao. Dječak je preminuo na licu mjesta, dok su dvije djevojčice zadobile povrede koje su im sanirane u valjevskoj bolnici.




Aleksini drugari pri dolasku kući u utorak nisu znali da je njihov drugar podlegao povredama, a prema nezvaničnim informacijama, roditeljima ostalih đaka koji pohađaju treći razred je rečeno da svako strašnu vest saopšti svom djetetu kod kuće.

Juče popodne, više od hiljadu ljudi ispratilo je Aleksu. On je sahranjen na subotičkom Pravoslavnom groblju kod Dudove šume. Uz bijeli kovčeg, koji je bio otvoren, bili su njegovi roditelji, Vladimir i Marina, polusestra, bake i deke i rodbina. Uz neutješnu Aleksinu porodicu stajao je veliki broj poznanika, prijatelja i građana.


Nemoćnu tišinu i sveštenikove riječi prekidali su jecaji, a majčini krici parali su nebo nad Suboticom. Kada je kolona krenula ka grobnom mjestu saobraćaj u Grabovačkoj ulici je zaustavljen u oba pravca, a mnogi koji su došli da isprate Aleksu nisu imali snage da to učine do kraja.

blic.rs

Monday, July 30, 2018

Brenin sin nakon 17 godina progovorio o otmici: Više nije mogao da šuti, sve je ispričao!



Stefan je otet 23. novembra 2000. godine, a tada je imao osam godina.

Za srbijanske medije progovorio je o tom traumatičnom iskustvu.






“Plašio sam se da će mi to biti posljednji dani u životu. Nisam otišao na ljetovanje pa da budem opušten. Imao sam samo osam godina, ali sam bio veoma svjestan opasnosti. Osjećao sam neopisiv strah. Tu si, gdhe si, ne znaš šta će biti. U jednom trenutku sam se samo pomirio sa situacijom jer sam shvatio da ne mogu ništa da promijenim”, kazao je Stefan.


Iz tog strašnog iskustva sam izvukao najljepšu stvar: naučio sam da cenim svaki dan i trudim se da ga maksimalno iskoristim jer nikada ne znam koji će da mi bude posljednji. Uglavnom sam pobijedio traume, iako su nam svima u dubini duše ostali neki strahovi – objasnio je Živojinović.

Podsjećamo, otmičari su tada od Brene i Bobe tražili 2,5 miliona maraka, kako bi vratili dijete, a do dan danas nije zvanično saopšteno ko je oteo Stefana, i po čijem nalogu.

Otmičari su Stefana oslobodili nakon nedjelju dana.








Još zanimljivosti:

Lepa Brena nedavno je dobila ponudu da uđe u jedan reality na mjesec dana.

Iako je bila zatečena pozivom, ubrzo je odgovorila:


Brena nije taj tip i uvijek se pitala zašto velike zvijezde pristaju na tako nešto, pogotovo kada novac mogu da zarade i pjevajući. Prvo je to saopštila svom mužu Bobi koji je takoreći poludio kad je čuo da njegovoj ženi nude učešće u rijalitiju kao da je neka početnica, a ne jedna od najvećih balkanskih zvijezda. Tada mu je Brena rekla: Tražiću tri miliona eura da uđem…”, otkriva izvor blizak porodici Živojinović, piše novi Star.

Sunday, July 29, 2018

STARI MORSKI VUK NAS JE NAPUSTIO U 71. GODINI NAKON TEŠKE BOLESTI - POČIVAJ U MIRU!


U splitskoj bolnici, jutros oko 5 sati umro je Oliver Dragojević u 71. godini, nakon borbe s teškom bolešću.


Ovu, za sve nas veoma tužnu vijest, saopćila je Oliverova porodica.

Svi ćemo ga pamtiti, kao jednog od najpopularnijih pjevača u zemljama Ex Jugoslavije, a naravno tu su i njegove mnoge pjesme, koje će nas pratiti i živjeti s nama cijelog života..., "Moj lipi anđele", "Vjeruj u ljubav", "Cesarica", "Nedostaješ mi ti", "Trag u beskraju" i još mnogo drugih pjesama.


Oliveru je prije godinu dana dijagnosticiran rak pluća. Međutim Oliver se nije predavao, prošče godine je čak održao i veličansven koncert, te napunio Sarajevsku Zetru, zajedno sa Gibonnijem.




dalmacija.hr

Thursday, May 24, 2018

97% OBOLJELIH OD RAKA, KAO I DRUGIH TEŽIH OBOLJENJA IMALI SU OVAJ ZAHVAT NA ZUBIMA



Da li patite od degenerativne bolesti? Da li su vam rekli da je “sve to samo u vašoj glavi”? To možda i nije tako daleko od istine… jer se uzrok vaše bolesti nalazi u vašim ustima.

Postoji uobičajena stomatološka procedura za koju će vam svaki zubar reći da je potpuno bezbjedna iako naučnici upozaravaju o njenim opasnostima više od 100 godina.

Kakva stomatološka procedura je u pitanju?


U pitanju je vađenje živca. Na milione ovih operacija se sprovede svake godine.

Zubi kojima su izvađeni živci su u suštini “mrtvi” zubi koji mogu postati utočište za visoko toksične anaerobne bakterije. One pod određenim uslovima mogu da dospiju u vaš krvotok i uzrokuju brojna ozbiljna medicinska stanja.

Mnogi od ovih toksičnih zuba mogu djelovati potpuno zdravo godinama, zbog čega je teško otkriti porijeklo sistemske bolesti.


Nažalost, mnogi zubari zanemaruju ozbiljne rizike kojima izlažu svoje pacijente prilikom ovih procedura. Ipak, jedan od zubara je taj koji je otkrio vezu između procedure vađenja živaca i sistemskih bolesti. On se danas smatra jednim od najboljih zubara svog vremena.

Veston A. Prajs: Najbolji zubar na svijetu

Mnogi zubari bi trebalo da se upoznaju sa radom dr Vestona Prajsa. Nažalost, njegov rad se i dalje suzbija od strane medicinskih i stomatoloških stručnjaka.


On je jednog dana predložio ženi, koja je bila vezana za kolica šest godina, da izvadi zub, iako se on činio u redu.

Ona se složila, a on je izvadio njen zub i implantirao je pod kožu zeca. Zec je razvio isti artritis koji je mučio ženu i uginuo od infekcije 10 dana kasnije. Međutim, žena se oporavila i počela je da hoda i bez korištenja štapa.

Prajs je otkrio da je mehanički nemoguće sterilisati zub kome je izvađen živac.


On je zatim dokazao da mnoge hronične degenerativne bolesti potiču od inficiranih zuba bez živaca, od čega su najčešće srčane i cirkulatorne bolesti. On je otkrio jaku povezanost između zuba sa izvađenim živcima i bolestima zglobova, mozga i nervnog sistema.

Dr Prajs je zatim napisao dvije odlične knjige 1922. godine o svom istraživanju. Nažalost, njegov rad je bio zataškavan 70 godina unazad dok Džordž Majnig konačno nije razotkrio istinu.

Može doći do nastanka bolesti srca, bubrega, kostiju i mozga


Dok god je vaš imuni sistem jak, bilo koja bakterija koja odluta dalje od inficiranog zuba biva uništena. Međutim, ukoliko vaš imunitet oslabi uslijed neke bolesti ili povrede, on neće moći više da kontroliše infekciju.

Ove bakterije zatim mogu da pređu u okolna tkiva i da završe u vašem krvotoku, gdje se prenose na nove lokacije, bilo da su to tkiva ili organi.

Skoro sve hronične degenerativne bolesti su povezane sa ovom stomatološkom procedurom, uključujući:

Srčane bolesti

Bolesti bubrega

Artritis, reumatske bolesti i bolesti zglobova

Neurološke bolesti (npr. ALS)

Autoimune bolesti (npr. Lupus)


Izgleda da postoji i povezanost sa rakom. Dr Robert Džouns je istraživao povezanost između stomatološkog zahvata vađenja živaca i raka dojke, došavši do ekstremno visoke povezanosti. On je naveo da je došao do sljedećih zaključaka:

93% žena sa rakom dojke prošlo je kroz zahvat vađenja živaca

7% njih je patilo od drugih zubnih bolesti

U većini slučajeva, tumori su nastajali sa iste strane sa koje je izvršen stomatološki zahvat.


Dr Džouns tvrdi da su toksini bakterija u inficiranom zubu ili vilici u mogućnosti da inhibišu proteine koji suzbijaju razvoj tumora. Njemački doktor dr Džozef Isels naveo je slična otkrića, rekavši da je 97% njegovih pacijenata oboljelih od raka operisalo zubne živce. Ako su ovi doktori u pravu, lijek za rak je u tome da se mrtvi zubi izvade i uspostavi stabilan imuni sistem.

Mutirane bakterije u vašim ustima

Na koji način su ove mutirane bakterije iz vaših usta povezane sa bolestima?

Bakterije se danas mogu identifikovati DNK analizom, bilo da su mrtve ili žive.

U nastavku Prajsovog rada, Fondacija za istraživanje toksičnih elemenata iskoristila je DNK analizu da ispita zube bez živaca i otkrivene su bakterijske infekcije u 100% uzoraka. Identifikovane su 42 različite vrste anaerobnih bakterija u 43 uzorka. U kavitacijama je identifikovano 67 različitih vrsta bakterija među 85 uzoraka. Među pronađenim bakterijama bile su i sljedeće:


Capnocytophaga ochracea

Fusobacterium nucleatum

Gemella morbillorum

Leptotrichia buccalis

Porphyromonas gingivalis

Da li su to samo benigne, uobičajene bakterije iz usta?

Nikako. Četiri od navedenih bakterija napadaju srce, tri napadaju živce, dvije napadaju bubrege, dvije napadaju mozak, a jedna može da inficira sinusne šupljine. Dakle, one su sve samo ne benigne!


Još oko 400% bakterija je pronađeno u krvi oko mjesta gdje je nekad bio zubni živac u odnosu na sam zub, što označava da je zub inkubator, a peridontalni ligament je dovod hrane.

Nikad nije bilo pametno ostavljati nešto mrtvo u organizmu

Vašem imunom sistemu nisu potrebne mrtve supstance i samo prisustvo mrtvog tkiva može da uzrokuje komplikacije, kao što je slučaj sa mrtvim zubom.

Infekcija i autoimuna reakcija odbacivanja uzrokuju nakupljane bakterija oko mrtvog tkiva. U slučaju vađenja živca, bakterije dobijaju priliku da zađu u vaš krvotok kad god vam je slab imunitet.


Zašto zubari i dalje tvrde da je vađenje zubnog živca bezbjedno?

Zašto? Objašnjenje je vrlo jednostavno, u pitanju je jedna od najprofitabilnijih procedura u stomatologiji.

Kako da izbjegnete ovu stomatološku proceduru?

Najbolje bi bilo da nikada ne izvršite ovaj zahvat. Rizikovanje zdravlja da bi se očuvao zub prosto nema smisla. Ukoliko ste već odradili ovaj zahvat, bilo bi dobro da izvadite zub, čak i ako je sve u redu.


Zapamtite, čim vaš imuni sistem zakaže, postoji rizik da obolite od ozbiljnog medicinskog problema.

Ukoliko uklonite zub, dostupno vam je nekoliko opcija:

Parcijalna proteza: U pitanju je proteza koja može da se izvadi i to je jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih opcija.

Most: Ovo je permanentniji zahvat koji na neki način mijenja pravi zub, ali je dosta skuplji.


Implantat: U pitanju je vještački, permanentni zub, obično od titana, ugrađen u desni i vilicu. Ipak, postoje neki problemi koji mogu nastati zbog upotrebe ovog metala prilikom ovog zahvata. Danas se češće koristi cirkonijum jer ne izaziva veće komplikacije.

Međutim, nije dovoljno da samo izvadite zub i stavite vještačku zamjenu.


Stomatolozi obično uklone zub, ali ostave peridontalni ligament, koji može da služi za ishranu bakterija. Mnogi stručnjaci preporučuju uklanjanje ovog ligamenta kako bi se smanjio rizik stvaranja infekcije.

Izvor: webtribune.rs

Wednesday, May 23, 2018

OVAJ NAPITAK ĆE SPRŽITI VAŠE SALO - PRAVI SE 5 MINUTA, PIJE PET DANA I SKIDA 3 KILOGRAMA



Veoma jednostavan napitak, koji će vaše zdravlje i kompletno tijelo preporoditi. Brzo se pravi, i veoma je učinkovit, tako da ćete veoma brzo osjetiti znantnu rzliku na vašem tijelu.


Osim što će vam skinuti koji kilogram, vaše kompletno zdravlje će poboljšati. Ne trebaju vam razne dijete, dovolja vam je samo ovaj napitak, i spremni ste za ljeto :))

Sastojci:

– 60 grama peršuna

– 1 limun

– 2-3 dl vode



Usitnite peršun i iscjedite limunov sok. Stavite oba sastojka u čašu i prelijte vodom.

Pijte napitak ujutro na prazan stomak i to samo pet dana, a zatim napravite pauzu deset dana. Ovo piće ubrzava sagorijevanje kalorija, a organizmu obezbjeđuje vitamine i minerale.


Peršun popravlja varenje i pomaže organizmu da izbaci višak tečnosti, pa tako i eliminiše nadutost, koja nm se stvara u predjelu stomaka.

novi.ba

Monday, May 21, 2018

BRZ I JEDNOSTAVAN ZA NAPRAVITI, A PRITOME SE NE PEČE :)))


Super kolačić, fenomenalnog okusa, koji se ne peče, što mu daje jo jedna veliki plus. Kao što možete viditi, veoma lijepo izgleda, a važno je naglasiti da je cijela priprema veoma jednostavna, tako da vame neće osuzeti mnogo vremena.


Svidjet će se vaši ukućanima, a i gostima, zašto da ne, slobodno ga uvijek možete poslužiti bez obzira o čemu je riječ, jer će svi tražiti komad više, u to vas uvjeravamo :))

Sastojci

Podloga
250 g mljevenog petit keksa
250 g maslac
3 kašiek mlijeka


Krema:

500 g svježeg krem sira
500 ml slatkog vrhnja
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 želatina u vrećici


Priprema:

Mljevene kekse, omekšali maslac i mlijeko povežite u masu i utisnite u kalup za tortu.
Svježi krem sir, šećer i vanilin šećer izradite mikserom.


Slatko vrhnje izradite i umiješajte u sir.

Želatinu otopite u deset žlica vode, ostavite da odstoji i kada se natopi, zagrijte ju da postane prozirna i izlijte u nadjev od sira. Dobro izmiješajte i izlijte u kalup.

Posluživanje

Prije posluživanja, dobro ohladite, najmanje 2 sata. Možete ukrasiti voćem ili preljevom po želji.


bosanskikuhar.ba

ODLIČNOG UKUSA I VEOMA SOČNE MILERAM KOCKE, KOJE USPIJEVAJU I TOTALNIM POČETNICIMA


Savršenog izgleda, i pritome veoma sočnog i ossebujnog okusa, osvojit će vas već na prvi pogled, a upitanju su MILERAM KOCKE, koje kako smo već naglasili mogu napraviti i početnici, koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva.


Slobodno je možete poslužiti vašim gostima, jer će biti osuševljeni i svi će tražiti komad više, a pored tga, možete je poslužiti i na nekim ozbiljnijim prijemima, jer će i tamo biti itekako dobrodošla, i svi će je rado probati, pa čak tražiti i recept.

Nadamo se da ćete poslušati naš savjet i probati ovu idealnu torticu, i pored toga, veoma jednostavnu za napraviti.


Uživajte :)))

Sastojci

Tijesto:

200 g brašna
malo praška za pecivo
100 g maslaca ili margarina
2 kašike šećera u prahu
malo soli
3 žumanca
1-2 kašike kiselog vrhnja


Krema:

500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
170 g šećera
800 g milerama

Preljev:

400 g smrznutog voća
šećera po želji
1 vrećica preljeva za torte


Priprema

Tijesto:
Prstima ili u multipraktiku u brašnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.

Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm.

Krema:

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.


Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.

Ohladiti.

Preljev:

Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale košpice, a i ne morate.
Kad provrije dodati preljev za torte razmućen u 2 kašike vode.


Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.

Ostaviti da se stisne nekoliko sati, a najbolje da ga stavite u frižider, kako bi imao najoptimalije uslove.


bosanskikuhar.ba

16 MI JE GODINA, U VEZI SAM SA DUPLO STARIJIM MUŠKARCEM, SINOĆ SAM IZGUBILA NEV...


SINOĆ SAM IZGUBILA NEVINOST… Imam 16 godina i u vezi sa oženjenim, duplo starijim muškarcem, što znači da on ima 32 godine.


Mjesecima me već moli da spavamo zajedno, ali rekla sam mu da se čuvam za prvu bračnu noć, i to ne želim pokvariti, tako da ga več cijelo vrijeme odbijam.

Sinoć mi je rekao da nema smisla da čekamo da se on razvede, pa da se mi vjenčamo, skinuo je sa svog prsta burmu, kleknuo na koljena i zaprosio me tom burmom.


Toliko sam bila oduševljena da sam pristala, PRISTALA SAM NA SVE.

Cijelu noć smo vodili ljubav, više puta je išao do kraja i zaista svaki put sam sve više uživala.


Jutros kada je svanulo uzeo je svoju burmu kojom me je zaprosio, vratio je na svoj prst i meni tada rekao da sam toliko dobra u krevetu, iako sam mlada i neiskusna da zaslužujem pravi prsten, SKUPOCJENI, DIJAMANTSKI, ali da sam i sama svjesna svoje situacije i svojih godina i da nikome ne smijem pričati za našu vezu i da moramo sačekati da napunim 18 kako bismo se mogli vjenčati.


Toliko sam sinoć uživala, od prošnje kada je pao na koljena do svega ostalog što sam doživjela u krevetu sa njim da bukvalno odbrojavam minute i sate do punoljetsva. Toliko ga volim da bih mogla pored njega vječno da budem, niko drugi mi ne treba.


Jesam možda mlada, ali sam stvarno u njega zaljubljena i spremna sam sve žrtvovati zbog njega, a znam da i on mene voli, nije samnom zato da bi mene i moju mladost iskoristio, znam i osjećam da je iskren prema meni i da me zaista puno voli.


Izvor: sve-za-vas.info

VRATILA SAM SE S POSLA, ONAKO UMORNA I ZNOJAVA, POČELA SAM DA SE...


Vratila sam se sa posla mrtva umorna i znojava jer je bila velika vrucina,pa cim sam dosla rijesila sam da se rashladim i konačno nađem malo vremena za samu sebe.


Napunila sam sebi kadu s vodom i onako bas fino uzivala a onda sam samo obukla kratki šorčić bez gaćica i bijeli majčicu bez brusa.

Otisla sam u dnevnu sobu upalila sebi klimu i pustila tvda radi jer najvise volim kada legnem da cujem telezvior u pozadini, nekako me brže uspava njegov tihi zvuk.


Nije proslo puno vremena zaspala sam a onda sam osjetila kao da me nesto grebucka po stomaku, ali nije bilo strasno pa se nisam ni budila jer sam bila bas bas umorna i samo sam htjela da se odmori i opustim.

Kasnije kada sam se probudila vidjela sam da mi je cijeli stomak izgreban i majica puna dlaka,zapravo meni je usla macka u kucu jer nisam zatvorila vrata i cijelu me izgrebala.


Odmah sam stomak ocistila alkoholom da s ene bi sta inficiralo i dobro sma prosla da je bila samo macka mogao je ko drugi uci i moglo je svasta biti.

ispovesti.com


OVAJ RECEPT OPORAVLJA KOSTI I ZGLOBOVE ZA 10 DANA, A POTREBAN VAM JE SAMO JEDAN SASTOJAK


Kruže glasine da je ovaj recept i više nego učinkovit, te da može obnoviti kosti i zglbove za 10 dana.
Stoga, zašto bacati novac na razne gelove i tablete, kada možete napraviti posve prirodan pripravak, koji neće štetiti dodatno vašem zdravlje, nego vam pomoći prirodno oporaviti vaše zglobove i kosti.


Za ovaj prirpravak, potrebno vam je:

1 patlidžan srednje veličine
1 litar vode

Operite patlidžan, isjecite ga na kolutove i stavite u ključalu vodu. Isključite šporet i ostavite tako dok se voda ne ohladi i zatim odvojite 760 ml te tečnosti i stavite je u frižider. Ova mješavina je za unutrašnju upotrebu, odnosno za piće.


Za eksternu upotrebu uradite sledeće:

U 250 ml tečnosti koju ste prethodno sačuvali dodajte 50 ml maslinovog ulja i tu mješavinu stavite u frižider.

Način korišćenja:


– 250 ml popijte ujutru i nanesite još na bolno mjesto
– Još po 250 ml ispijte prije ručka i prije večere

Nakon deset dana korišćenja ovog prirodnog lijeka, neće nestati samo bol, već i sam uzrok bola.


Stoga vam preporučujemo da probate ovaj recept, te se iskreno nadamo da će vam pomoći u ozdravljenu vaših kostiju.

uspesnazena.rs

OVAJ RECEPT JE SVE ZALUDIO - RUČAK ZA 5 MINUTA



Ukoliko nemate nkakvu ideju, šta napraviti vašim najmilijima za ručk, onda će vam ovaj receptić možda pomoći.


Krompir dobro operite pa sa korom skuhajte.

Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.


Zatim u zagrijan tiganj stavite malo ulja pa pola tijesta razvijte na dno tiganja. Preko tijesta poredajte šunku i kačkavalj, pa preko drugi dio tijesta.

Ostavite da se peče na ringli tri do četiri minuta, a zatim prevrnite na drugu stranu i pecite dok porumeni.


kuhar.ba

Sunday, May 20, 2018

ONA JE MNOGE OSTAVILA BEZ TEKSTA, PA ČAK I DOKTORE, JER PRESTALA STARITI SA 30 GODINA, A OTKRILA JE I SVOJU TAJNU...



Kada je vide, ljudi prvo pomisle da Pamela Džejkobs ima oko 30-ak godina. Međutim, njena lična karta pokazuje čak 22 godine više. Sa svojih 53, Pamela izgleda skoro pa savršeno.

Njen bespriijekoran ten i zgodno tijelo duguje kako genetici, tako i njezi u koju mnogo ulaže. Kaže kako se zdravo hrani, dosta vježba, a kao jednu od glavnih stvari zaslužnih za njen izgled, a to je kokosovo ulje.


Ona kaže i kako nikada nije izašla iz kuće, a da nije nanijela kremu za sunčanje i da joj je najveći problem što ljudi često misle da je zapravo djevojka njenog sina koji ima 21 godinu.

Udavaraju joj se mnogi mlađi muškarci, ali Pamela voli one starije. Za Pamelu mnogi misle i da je studentkinja.


Kad je poslednji put kupovala kartu za London, dočekao ju je prijedlog da iskoristi popust za studente.

U ishrani se vodi pravilom 80/20, koje podrazumijeva da 80 odsto njene ishrane čini zdrava hrana, a 20 odsto ona zabranjena, kao što su puding, alkohol i čokolada, i to ona crna organska.

Pamela tvrdi da su mladoliki svi u njenoj porodici, uključujući majku i rođake.


Jednom nedjeljno napravi masku za lice od kokosovog ulja i prenoći sa njom, pa zbog toga skoro da i nema bore. Ona je ubijeđena da 10 godina sa njenog lica „skida“ široki, bijeli, prirodni osmijeh koji postiže tako što svaki dan mućka kokosovo ulje u ustima posle pranja zuba.

„Nisam savršena, imam mane kao i svi, ali zahvalna sam na tome što jesam i tome šta imam, iskrena je Pamela. Jednom nedjeljno napravi masku za lice od kokosovog ulja i prenoći sa njom, pa zbog toga skoro da i nema bore.


Ona je ubjeđena da 10 godina sa njenog lica „skida“ široki, bijeli, prirodni osmijeh koji postiže tako što svaki dan mućka kokosovo ulje u ustima posle pranja zuba.

Nisam savršena, imam mane kao i svi, ali zahvalna sam na tome što jesam i tome šta imam

Izvor: stil.kurir.rs

Saturday, May 19, 2018

KORISTITE OVO UMJESTO SKUPIH OMEKŠIVAČA, MNOGO JE JEFTINIJE SKIDA FLEKE I NEPRIJATNE MIRISE, TE TKANINE BUDU VEOMA MEKE



Zašto bacati novac za skupe omekšivače pune raznih hemikalija, i ko zna još sve čega, kada možete koristiti potpuno prirodni omekšivač.

Naime, radi se o alkoholnom sirćetu., koje može zamijeniti i najskuplje omekšivače koje imamo na tržištu, a pritome je mnooogo jeftinije.


Alkoholno sirće, nneće ostaviti miris sirćeta na vašem vešu, ali će vaše rublje biti kao novo.

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta izlijte na veš prije nego što ga stavite u mašinu. Sirće će zaštititi boju odjeće, povećati efekat deterdženta i spriječiti da na odjeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.


2. Koristite alkoholno sirće umjesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odjeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje, jer će rublje biti mekše, a okolina čistija.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja sa bijele odjeće.

4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odjeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima sa nje.


5. Sa nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu i dlake će nestati.

6. Ako koristite alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete spriječiti statički elektricitet kod odjeće.


7. Vešu koji perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da stoji pola sata. Na ovaj način možete da perete i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete da očistite i samu mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi.


Izvor: zadovoljna

OVA MAJKA JE MONSTRUM - BRUTALNO JE PRETUKLA SVOJU MALU KĆERKICU, JER JE...



Ova snimka je šokirala balkan, a na snimci je majka, koja svoju maloljetnu malu kćerkicu udara po cijelom tijelu i iživljava se na njoj, jer je navodno poderala svoju obuću.


Majci je zbog ovog snimka na kraju oduzeto starateljstvo.

Kako je potvrđeno u MUP-u USK, Policijska stanica Velika Kladuša podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici. Nakon čega je majci oduzeto starateljstvo koje je odmah stupilo na snagu.


Na uznemirujućem snimku vidi se kako majka djevojčicu nemilosrdno udara po licu i tijelu i naređuje joj da prestane plakati, dok se u pozadini čuju glasovi druge djece.


Sudeći prema snimku, koji je naišao na veliku osudu javnosti u BiH, djevojčica je poderala obuću, što je naljutilo majku, koja ju je papučom brutalno udarala gdje je stigla, dok se djevojčica branila uz povike "nažuljala me je"...


usk.ba