Thursday, May 24, 2018

97% OBOLJELIH OD RAKA, KAO I DRUGIH TEŽIH OBOLJENJA IMALI SU OVAJ ZAHVAT NA ZUBIMA



Da li patite od degenerativne bolesti? Da li su vam rekli da je “sve to samo u vašoj glavi”? To možda i nije tako daleko od istine… jer se uzrok vaše bolesti nalazi u vašim ustima.

Postoji uobičajena stomatološka procedura za koju će vam svaki zubar reći da je potpuno bezbjedna iako naučnici upozaravaju o njenim opasnostima više od 100 godina.

Kakva stomatološka procedura je u pitanju?


U pitanju je vađenje živca. Na milione ovih operacija se sprovede svake godine.

Zubi kojima su izvađeni živci su u suštini “mrtvi” zubi koji mogu postati utočište za visoko toksične anaerobne bakterije. One pod određenim uslovima mogu da dospiju u vaš krvotok i uzrokuju brojna ozbiljna medicinska stanja.

Mnogi od ovih toksičnih zuba mogu djelovati potpuno zdravo godinama, zbog čega je teško otkriti porijeklo sistemske bolesti.


Nažalost, mnogi zubari zanemaruju ozbiljne rizike kojima izlažu svoje pacijente prilikom ovih procedura. Ipak, jedan od zubara je taj koji je otkrio vezu između procedure vađenja živaca i sistemskih bolesti. On se danas smatra jednim od najboljih zubara svog vremena.

Veston A. Prajs: Najbolji zubar na svijetu

Mnogi zubari bi trebalo da se upoznaju sa radom dr Vestona Prajsa. Nažalost, njegov rad se i dalje suzbija od strane medicinskih i stomatoloških stručnjaka.


On je jednog dana predložio ženi, koja je bila vezana za kolica šest godina, da izvadi zub, iako se on činio u redu.

Ona se složila, a on je izvadio njen zub i implantirao je pod kožu zeca. Zec je razvio isti artritis koji je mučio ženu i uginuo od infekcije 10 dana kasnije. Međutim, žena se oporavila i počela je da hoda i bez korištenja štapa.

Prajs je otkrio da je mehanički nemoguće sterilisati zub kome je izvađen živac.


On je zatim dokazao da mnoge hronične degenerativne bolesti potiču od inficiranih zuba bez živaca, od čega su najčešće srčane i cirkulatorne bolesti. On je otkrio jaku povezanost između zuba sa izvađenim živcima i bolestima zglobova, mozga i nervnog sistema.

Dr Prajs je zatim napisao dvije odlične knjige 1922. godine o svom istraživanju. Nažalost, njegov rad je bio zataškavan 70 godina unazad dok Džordž Majnig konačno nije razotkrio istinu.

Može doći do nastanka bolesti srca, bubrega, kostiju i mozga


Dok god je vaš imuni sistem jak, bilo koja bakterija koja odluta dalje od inficiranog zuba biva uništena. Međutim, ukoliko vaš imunitet oslabi uslijed neke bolesti ili povrede, on neće moći više da kontroliše infekciju.

Ove bakterije zatim mogu da pređu u okolna tkiva i da završe u vašem krvotoku, gdje se prenose na nove lokacije, bilo da su to tkiva ili organi.

Skoro sve hronične degenerativne bolesti su povezane sa ovom stomatološkom procedurom, uključujući:

Srčane bolesti

Bolesti bubrega

Artritis, reumatske bolesti i bolesti zglobova

Neurološke bolesti (npr. ALS)

Autoimune bolesti (npr. Lupus)


Izgleda da postoji i povezanost sa rakom. Dr Robert Džouns je istraživao povezanost između stomatološkog zahvata vađenja živaca i raka dojke, došavši do ekstremno visoke povezanosti. On je naveo da je došao do sljedećih zaključaka:

93% žena sa rakom dojke prošlo je kroz zahvat vađenja živaca

7% njih je patilo od drugih zubnih bolesti

U većini slučajeva, tumori su nastajali sa iste strane sa koje je izvršen stomatološki zahvat.


Dr Džouns tvrdi da su toksini bakterija u inficiranom zubu ili vilici u mogućnosti da inhibišu proteine koji suzbijaju razvoj tumora. Njemački doktor dr Džozef Isels naveo je slična otkrića, rekavši da je 97% njegovih pacijenata oboljelih od raka operisalo zubne živce. Ako su ovi doktori u pravu, lijek za rak je u tome da se mrtvi zubi izvade i uspostavi stabilan imuni sistem.

Mutirane bakterije u vašim ustima

Na koji način su ove mutirane bakterije iz vaših usta povezane sa bolestima?

Bakterije se danas mogu identifikovati DNK analizom, bilo da su mrtve ili žive.

U nastavku Prajsovog rada, Fondacija za istraživanje toksičnih elemenata iskoristila je DNK analizu da ispita zube bez živaca i otkrivene su bakterijske infekcije u 100% uzoraka. Identifikovane su 42 različite vrste anaerobnih bakterija u 43 uzorka. U kavitacijama je identifikovano 67 različitih vrsta bakterija među 85 uzoraka. Među pronađenim bakterijama bile su i sljedeće:


Capnocytophaga ochracea

Fusobacterium nucleatum

Gemella morbillorum

Leptotrichia buccalis

Porphyromonas gingivalis

Da li su to samo benigne, uobičajene bakterije iz usta?

Nikako. Četiri od navedenih bakterija napadaju srce, tri napadaju živce, dvije napadaju bubrege, dvije napadaju mozak, a jedna može da inficira sinusne šupljine. Dakle, one su sve samo ne benigne!


Još oko 400% bakterija je pronađeno u krvi oko mjesta gdje je nekad bio zubni živac u odnosu na sam zub, što označava da je zub inkubator, a peridontalni ligament je dovod hrane.

Nikad nije bilo pametno ostavljati nešto mrtvo u organizmu

Vašem imunom sistemu nisu potrebne mrtve supstance i samo prisustvo mrtvog tkiva može da uzrokuje komplikacije, kao što je slučaj sa mrtvim zubom.

Infekcija i autoimuna reakcija odbacivanja uzrokuju nakupljane bakterija oko mrtvog tkiva. U slučaju vađenja živca, bakterije dobijaju priliku da zađu u vaš krvotok kad god vam je slab imunitet.


Zašto zubari i dalje tvrde da je vađenje zubnog živca bezbjedno?

Zašto? Objašnjenje je vrlo jednostavno, u pitanju je jedna od najprofitabilnijih procedura u stomatologiji.

Kako da izbjegnete ovu stomatološku proceduru?

Najbolje bi bilo da nikada ne izvršite ovaj zahvat. Rizikovanje zdravlja da bi se očuvao zub prosto nema smisla. Ukoliko ste već odradili ovaj zahvat, bilo bi dobro da izvadite zub, čak i ako je sve u redu.


Zapamtite, čim vaš imuni sistem zakaže, postoji rizik da obolite od ozbiljnog medicinskog problema.

Ukoliko uklonite zub, dostupno vam je nekoliko opcija:

Parcijalna proteza: U pitanju je proteza koja može da se izvadi i to je jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih opcija.

Most: Ovo je permanentniji zahvat koji na neki način mijenja pravi zub, ali je dosta skuplji.


Implantat: U pitanju je vještački, permanentni zub, obično od titana, ugrađen u desni i vilicu. Ipak, postoje neki problemi koji mogu nastati zbog upotrebe ovog metala prilikom ovog zahvata. Danas se češće koristi cirkonijum jer ne izaziva veće komplikacije.

Međutim, nije dovoljno da samo izvadite zub i stavite vještačku zamjenu.


Stomatolozi obično uklone zub, ali ostave peridontalni ligament, koji može da služi za ishranu bakterija. Mnogi stručnjaci preporučuju uklanjanje ovog ligamenta kako bi se smanjio rizik stvaranja infekcije.

Izvor: webtribune.rs

Wednesday, May 23, 2018

OVAJ NAPITAK ĆE SPRŽITI VAŠE SALO - PRAVI SE 5 MINUTA, PIJE PET DANA I SKIDA 3 KILOGRAMA



Veoma jednostavan napitak, koji će vaše zdravlje i kompletno tijelo preporoditi. Brzo se pravi, i veoma je učinkovit, tako da ćete veoma brzo osjetiti znantnu rzliku na vašem tijelu.


Osim što će vam skinuti koji kilogram, vaše kompletno zdravlje će poboljšati. Ne trebaju vam razne dijete, dovolja vam je samo ovaj napitak, i spremni ste za ljeto :))

Sastojci:

– 60 grama peršuna

– 1 limun

– 2-3 dl vode



Usitnite peršun i iscjedite limunov sok. Stavite oba sastojka u čašu i prelijte vodom.

Pijte napitak ujutro na prazan stomak i to samo pet dana, a zatim napravite pauzu deset dana. Ovo piće ubrzava sagorijevanje kalorija, a organizmu obezbjeđuje vitamine i minerale.


Peršun popravlja varenje i pomaže organizmu da izbaci višak tečnosti, pa tako i eliminiše nadutost, koja nm se stvara u predjelu stomaka.

novi.ba

Monday, May 21, 2018

BRZ I JEDNOSTAVAN ZA NAPRAVITI, A PRITOME SE NE PEČE :)))


Super kolačić, fenomenalnog okusa, koji se ne peče, što mu daje jo jedna veliki plus. Kao što možete viditi, veoma lijepo izgleda, a važno je naglasiti da je cijela priprema veoma jednostavna, tako da vame neće osuzeti mnogo vremena.


Svidjet će se vaši ukućanima, a i gostima, zašto da ne, slobodno ga uvijek možete poslužiti bez obzira o čemu je riječ, jer će svi tražiti komad više, u to vas uvjeravamo :))

Sastojci

Podloga
250 g mljevenog petit keksa
250 g maslac
3 kašiek mlijeka


Krema:

500 g svježeg krem sira
500 ml slatkog vrhnja
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 želatina u vrećici


Priprema:

Mljevene kekse, omekšali maslac i mlijeko povežite u masu i utisnite u kalup za tortu.
Svježi krem sir, šećer i vanilin šećer izradite mikserom.


Slatko vrhnje izradite i umiješajte u sir.

Želatinu otopite u deset žlica vode, ostavite da odstoji i kada se natopi, zagrijte ju da postane prozirna i izlijte u nadjev od sira. Dobro izmiješajte i izlijte u kalup.

Posluživanje

Prije posluživanja, dobro ohladite, najmanje 2 sata. Možete ukrasiti voćem ili preljevom po želji.


bosanskikuhar.ba

ODLIČNOG UKUSA I VEOMA SOČNE MILERAM KOCKE, KOJE USPIJEVAJU I TOTALNIM POČETNICIMA


Savršenog izgleda, i pritome veoma sočnog i ossebujnog okusa, osvojit će vas već na prvi pogled, a upitanju su MILERAM KOCKE, koje kako smo već naglasili mogu napraviti i početnici, koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva.


Slobodno je možete poslužiti vašim gostima, jer će biti osuševljeni i svi će tražiti komad više, a pored tga, možete je poslužiti i na nekim ozbiljnijim prijemima, jer će i tamo biti itekako dobrodošla, i svi će je rado probati, pa čak tražiti i recept.

Nadamo se da ćete poslušati naš savjet i probati ovu idealnu torticu, i pored toga, veoma jednostavnu za napraviti.


Uživajte :)))

Sastojci

Tijesto:

200 g brašna
malo praška za pecivo
100 g maslaca ili margarina
2 kašike šećera u prahu
malo soli
3 žumanca
1-2 kašike kiselog vrhnja


Krema:

500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
170 g šećera
800 g milerama

Preljev:

400 g smrznutog voća
šećera po želji
1 vrećica preljeva za torte


Priprema

Tijesto:
Prstima ili u multipraktiku u brašnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.

Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm.

Krema:

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.


Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.

Ohladiti.

Preljev:

Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale košpice, a i ne morate.
Kad provrije dodati preljev za torte razmućen u 2 kašike vode.


Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.

Ostaviti da se stisne nekoliko sati, a najbolje da ga stavite u frižider, kako bi imao najoptimalije uslove.


bosanskikuhar.ba

16 MI JE GODINA, U VEZI SAM SA DUPLO STARIJIM MUŠKARCEM, SINOĆ SAM IZGUBILA NEV...


SINOĆ SAM IZGUBILA NEVINOST… Imam 16 godina i u vezi sa oženjenim, duplo starijim muškarcem, što znači da on ima 32 godine.


Mjesecima me već moli da spavamo zajedno, ali rekla sam mu da se čuvam za prvu bračnu noć, i to ne želim pokvariti, tako da ga več cijelo vrijeme odbijam.

Sinoć mi je rekao da nema smisla da čekamo da se on razvede, pa da se mi vjenčamo, skinuo je sa svog prsta burmu, kleknuo na koljena i zaprosio me tom burmom.


Toliko sam bila oduševljena da sam pristala, PRISTALA SAM NA SVE.

Cijelu noć smo vodili ljubav, više puta je išao do kraja i zaista svaki put sam sve više uživala.


Jutros kada je svanulo uzeo je svoju burmu kojom me je zaprosio, vratio je na svoj prst i meni tada rekao da sam toliko dobra u krevetu, iako sam mlada i neiskusna da zaslužujem pravi prsten, SKUPOCJENI, DIJAMANTSKI, ali da sam i sama svjesna svoje situacije i svojih godina i da nikome ne smijem pričati za našu vezu i da moramo sačekati da napunim 18 kako bismo se mogli vjenčati.


Toliko sam sinoć uživala, od prošnje kada je pao na koljena do svega ostalog što sam doživjela u krevetu sa njim da bukvalno odbrojavam minute i sate do punoljetsva. Toliko ga volim da bih mogla pored njega vječno da budem, niko drugi mi ne treba.


Jesam možda mlada, ali sam stvarno u njega zaljubljena i spremna sam sve žrtvovati zbog njega, a znam da i on mene voli, nije samnom zato da bi mene i moju mladost iskoristio, znam i osjećam da je iskren prema meni i da me zaista puno voli.


Izvor: sve-za-vas.info

VRATILA SAM SE S POSLA, ONAKO UMORNA I ZNOJAVA, POČELA SAM DA SE...


Vratila sam se sa posla mrtva umorna i znojava jer je bila velika vrucina,pa cim sam dosla rijesila sam da se rashladim i konačno nađem malo vremena za samu sebe.


Napunila sam sebi kadu s vodom i onako bas fino uzivala a onda sam samo obukla kratki šorčić bez gaćica i bijeli majčicu bez brusa.

Otisla sam u dnevnu sobu upalila sebi klimu i pustila tvda radi jer najvise volim kada legnem da cujem telezvior u pozadini, nekako me brže uspava njegov tihi zvuk.


Nije proslo puno vremena zaspala sam a onda sam osjetila kao da me nesto grebucka po stomaku, ali nije bilo strasno pa se nisam ni budila jer sam bila bas bas umorna i samo sam htjela da se odmori i opustim.

Kasnije kada sam se probudila vidjela sam da mi je cijeli stomak izgreban i majica puna dlaka,zapravo meni je usla macka u kucu jer nisam zatvorila vrata i cijelu me izgrebala.


Odmah sam stomak ocistila alkoholom da s ene bi sta inficiralo i dobro sma prosla da je bila samo macka mogao je ko drugi uci i moglo je svasta biti.

ispovesti.com


OVAJ RECEPT OPORAVLJA KOSTI I ZGLOBOVE ZA 10 DANA, A POTREBAN VAM JE SAMO JEDAN SASTOJAK


Kruže glasine da je ovaj recept i više nego učinkovit, te da može obnoviti kosti i zglbove za 10 dana.
Stoga, zašto bacati novac na razne gelove i tablete, kada možete napraviti posve prirodan pripravak, koji neće štetiti dodatno vašem zdravlje, nego vam pomoći prirodno oporaviti vaše zglobove i kosti.


Za ovaj prirpravak, potrebno vam je:

1 patlidžan srednje veličine
1 litar vode

Operite patlidžan, isjecite ga na kolutove i stavite u ključalu vodu. Isključite šporet i ostavite tako dok se voda ne ohladi i zatim odvojite 760 ml te tečnosti i stavite je u frižider. Ova mješavina je za unutrašnju upotrebu, odnosno za piće.


Za eksternu upotrebu uradite sledeće:

U 250 ml tečnosti koju ste prethodno sačuvali dodajte 50 ml maslinovog ulja i tu mješavinu stavite u frižider.

Način korišćenja:


– 250 ml popijte ujutru i nanesite još na bolno mjesto
– Još po 250 ml ispijte prije ručka i prije večere

Nakon deset dana korišćenja ovog prirodnog lijeka, neće nestati samo bol, već i sam uzrok bola.


Stoga vam preporučujemo da probate ovaj recept, te se iskreno nadamo da će vam pomoći u ozdravljenu vaših kostiju.

uspesnazena.rs

OVAJ RECEPT JE SVE ZALUDIO - RUČAK ZA 5 MINUTA



Ukoliko nemate nkakvu ideju, šta napraviti vašim najmilijima za ručk, onda će vam ovaj receptić možda pomoći.


Krompir dobro operite pa sa korom skuhajte.

Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.


Zatim u zagrijan tiganj stavite malo ulja pa pola tijesta razvijte na dno tiganja. Preko tijesta poredajte šunku i kačkavalj, pa preko drugi dio tijesta.

Ostavite da se peče na ringli tri do četiri minuta, a zatim prevrnite na drugu stranu i pecite dok porumeni.


kuhar.ba

Sunday, May 20, 2018

ONA JE MNOGE OSTAVILA BEZ TEKSTA, PA ČAK I DOKTORE, JER PRESTALA STARITI SA 30 GODINA, A OTKRILA JE I SVOJU TAJNU...



Kada je vide, ljudi prvo pomisle da Pamela Džejkobs ima oko 30-ak godina. Međutim, njena lična karta pokazuje čak 22 godine više. Sa svojih 53, Pamela izgleda skoro pa savršeno.

Njen bespriijekoran ten i zgodno tijelo duguje kako genetici, tako i njezi u koju mnogo ulaže. Kaže kako se zdravo hrani, dosta vježba, a kao jednu od glavnih stvari zaslužnih za njen izgled, a to je kokosovo ulje.


Ona kaže i kako nikada nije izašla iz kuće, a da nije nanijela kremu za sunčanje i da joj je najveći problem što ljudi često misle da je zapravo djevojka njenog sina koji ima 21 godinu.

Udavaraju joj se mnogi mlađi muškarci, ali Pamela voli one starije. Za Pamelu mnogi misle i da je studentkinja.


Kad je poslednji put kupovala kartu za London, dočekao ju je prijedlog da iskoristi popust za studente.

U ishrani se vodi pravilom 80/20, koje podrazumijeva da 80 odsto njene ishrane čini zdrava hrana, a 20 odsto ona zabranjena, kao što su puding, alkohol i čokolada, i to ona crna organska.

Pamela tvrdi da su mladoliki svi u njenoj porodici, uključujući majku i rođake.


Jednom nedjeljno napravi masku za lice od kokosovog ulja i prenoći sa njom, pa zbog toga skoro da i nema bore. Ona je ubijeđena da 10 godina sa njenog lica „skida“ široki, bijeli, prirodni osmijeh koji postiže tako što svaki dan mućka kokosovo ulje u ustima posle pranja zuba.

„Nisam savršena, imam mane kao i svi, ali zahvalna sam na tome što jesam i tome šta imam, iskrena je Pamela. Jednom nedjeljno napravi masku za lice od kokosovog ulja i prenoći sa njom, pa zbog toga skoro da i nema bore.


Ona je ubjeđena da 10 godina sa njenog lica „skida“ široki, bijeli, prirodni osmijeh koji postiže tako što svaki dan mućka kokosovo ulje u ustima posle pranja zuba.

Nisam savršena, imam mane kao i svi, ali zahvalna sam na tome što jesam i tome šta imam

Izvor: stil.kurir.rs

Saturday, May 19, 2018

KORISTITE OVO UMJESTO SKUPIH OMEKŠIVAČA, MNOGO JE JEFTINIJE SKIDA FLEKE I NEPRIJATNE MIRISE, TE TKANINE BUDU VEOMA MEKE



Zašto bacati novac za skupe omekšivače pune raznih hemikalija, i ko zna još sve čega, kada možete koristiti potpuno prirodni omekšivač.

Naime, radi se o alkoholnom sirćetu., koje može zamijeniti i najskuplje omekšivače koje imamo na tržištu, a pritome je mnooogo jeftinije.


Alkoholno sirće, nneće ostaviti miris sirćeta na vašem vešu, ali će vaše rublje biti kao novo.

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta izlijte na veš prije nego što ga stavite u mašinu. Sirće će zaštititi boju odjeće, povećati efekat deterdženta i spriječiti da na odjeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.


2. Koristite alkoholno sirće umjesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odjeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje, jer će rublje biti mekše, a okolina čistija.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja sa bijele odjeće.

4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odjeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima sa nje.


5. Sa nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu i dlake će nestati.

6. Ako koristite alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete spriječiti statički elektricitet kod odjeće.


7. Vešu koji perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da stoji pola sata. Na ovaj način možete da perete i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete da očistite i samu mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi.


Izvor: zadovoljna

OVA MAJKA JE MONSTRUM - BRUTALNO JE PRETUKLA SVOJU MALU KĆERKICU, JER JE...



Ova snimka je šokirala balkan, a na snimci je majka, koja svoju maloljetnu malu kćerkicu udara po cijelom tijelu i iživljava se na njoj, jer je navodno poderala svoju obuću.


Majci je zbog ovog snimka na kraju oduzeto starateljstvo.

Kako je potvrđeno u MUP-u USK, Policijska stanica Velika Kladuša podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici. Nakon čega je majci oduzeto starateljstvo koje je odmah stupilo na snagu.


Na uznemirujućem snimku vidi se kako majka djevojčicu nemilosrdno udara po licu i tijelu i naređuje joj da prestane plakati, dok se u pozadini čuju glasovi druge djece.


Sudeći prema snimku, koji je naišao na veliku osudu javnosti u BiH, djevojčica je poderala obuću, što je naljutilo majku, koja ju je papučom brutalno udarala gdje je stigla, dok se djevojčica branila uz povike "nažuljala me je"...


usk.ba

Monday, May 14, 2018

ČASNA SESTRA LJUBICA, PODIJELILA SVOJ RECEPT ZA LIJEČENJE ZLOGLASNE BAKTERIJE EŠERHIJEVE KOLI




Ešerihija koli je gram-negativna bakterija, štapićastog oblika, čije su prirodno stanište crijeva čovjeka i životinja. Predstavlja dio crijevne flore i neophodna je za proces varenja i sinteze nekih supstaci, na primjer vitamina K i razgradnju laktoze.


Časna sestra Ljubica iz posušja, pomogla je mnogim ljudima u liječenju ove zloglasne bakterije, te je tom prilikom s nama podijelila i ovaj spasonosni recept za sve koji imaju sličnih problema.

Ova bakterija je i indikator zagađenosti vode fekalijama i jedan je od najčešćih uzroka bakterijskih infekcija čovjeka. Može izazvati infekcije gastrointestinalnog, urogenitalnog trakta, sepsu, meningitis (kod novorođenčeta), zapaljenje pluća i tako dalje.


Sastojci:

250 g korijena peršuna,

250 g limuna s korom,

200 g meda i

2 dl maslinovog ulja.


Priprema:

Korijen peršuna dobro operite i sameljite mašinom a tako i limun. Sve stavite u jednu posudu i izmješajte, i to staviti 200 g meda i 2 dl maslinovog ulja.

Sipajte sve u čistu staklenu teglu.


Uzimati jednu veliku kašiku prije doručka, jednu prije večere. Nakon što potrošite ovu količinu, uradite nalaze. Ako ima još bakterija, ponovite sa još jednom dozom.

Izvor: stil.rs

Sunday, May 13, 2018

ŽENA IZ SRBIJE, IVANA JOVANOVIĆ DVA PUTA JE POBIJEDILA RAK, A OVO JE NJEN SAVJET



Kada je u 33. godini dobila rak na grliću materice, bila je veoma bijesna na samu sebe zato što je  dozvolila da joj sve bude preče. Ugađala je svima osim sebi, tako da kada je vidjela rezltate pretrage, razočarala se na cijelu situaciju.


– Osjećala sam se napušteno, iznevjereno, slabo i ljuto. Dozvolila sam da me tuga preuzme, da živim onako kako drugi očekuju od mene. Ambicije pod tepih, bez cilja i snova, samo da se dan izgura, pa kako mi bude.

Vjerujem da je do bolesti doveo i konstantan stres koji sam imala pored osobe koju sam na kraju izgubila, a trebalo je nastaviti borbu zbog mojih kćerki koje su tada imale pet godina i dve godine.


Ivana je prvo dobila malignu bolest na grliću materice, ali tu njenim mukama nije bio kraj, jer je potom oboljela i od raka dojke. Prema njenim riječima, nije imala neke naročite simptome, a šta joj se dešava u organizmu, saznala je na preventivnim pregledima. Odlučila je da promijeni život iz korijena, eliminisala je stres i prešla na drugačiju ishranu. Borba protiv raka je teška i neizvjesna, ali da bi čovjek sačuvao život, mora da promjeni sve.

– U toj borbi podršku sam dobijala od supruga i djece, do svoje porodice, što mi je mnogo značilo, ali sam ipak nekako morala da se oslonim na samu sebe. Prva operacija je prošla, tumor je odstranjen.


Kada je dobila rezultat da kancera više nema i da je sve u redu, vratila se svakodnevnim aktivnostima, ali uz promjenu ishrane, počela je da jede zdravo, ali očigledno to nije bilo dovoljno–

Posle četiri godine ponovo tumor, ali ovog puta na dojci. Bila sam vrlo ljuta na sebe što sam ponovo svom tijelu učinila isto, opet briga o drugima, opet stalna zabrinutost da svima ugodim, opet stres.


Tada sam bila odlučnija u namjeri da definitivno promjenim navike i prestanem da brinem, već da živim punim plućima, da se smijem i radujem.Morala sam zbog sebe, zbog dece, zbog supruga i porodice. Snaga je bila još jača jer onda sam shvatila da je borba samo moja i da sam ja ovde gazda, a ne tumor. Nisam razmišljala da necu uspeti, ponovo sam otišla na operaciju, i završila s tim. Iako sam bila slaba, bila sam odlučna i spremna na novu borbu. Tako je i bilo, uspela sam, priča Ivana.


Ivanin recept: Zdrava ishrana i fizička aktivnost   


Osim ishrane bez šećera, uz veoma mali unos mesa, Ivana je jela voće povrće, ovsene, ječmene, pšenične pahuljice, sve zdravo, a stres je svela na minimum. To je njen recept za zdrav život i oružje protiv opake bolesti.

– Sebi sam dala zadatak da svakog jutra izbacim svaku muku iz sebe, da dišem, da razgovaram sama sa sobom ako treba.Fizička aktivnost je ključna jer nam ona budi pozitivna osećanja i nema mesta stresu i negativnim mislima. Trčim, vozim bicikl, smejem se glasno i uživam u svakoj sekundi dana svog života. Tako sam pobedila – poručuje Ivana.



Izvor: blic.rs

Saturday, May 12, 2018

SVI GRAĐANI KOJI NAVRŠE 65 GODINA IMAT ĆE PRAVO NA PENZIJU PO NOVOM ZAKONU



Novi zakon donosi penzije svim gradjanima preko 65 godina, drzava planira da uvede penzije gradjanima koji i nemaju radni staz.


Penzija gradjanima preko 65 godina tzv.Nacionalna penzija imali bi svi oni koji nemaju radnog staza ali po godinama da ispunjavaju uslove za penziju i ovo bi moglo stupitni na snagu do 2021 godine.


Plan je da se obuhvate osobe koje su najmanje 15 godina živjele u Hrvatskoj i nemaju nikakvih drugih izvora prihoda.



Najveći izazov biće određivanje optimalnog iznosa nacionalne penzije, koji bi morao biti veći od socijalne pomoći, koja iznosi 900 kuna za osobe koje žive same, odnosno samce.


dnevnik.hr

SJEDI MUŽ U KUĆI, BACA KIKIRIKI U ZRAK I HVATA GA USTIMA. POZOVE GA ŽENA, ON SE TRGNE…




Sjedi muž u kući, baca kikiriki u zrak i hvata ga ustima.


Pozove ga žena, on se trgne i kikiriki mu upadne u uho. 

Pokuša ga on izvaditi, no ne ide… Dođe i žena… kako god pokušaju,

samo ga gurnu još dublje. Na kraju krenu u hitnu pomoć.



Na izlazu iz kuće sretnu kćer koja se baš vraćala sa momkom

iz grada. Ispričaju što se dogodilo i momak kaže:



– Ma, nema problema, ne morate ići kod doktora, sada ću vam ja pomoći!

Stavi on dva prsta čovjeku u nozdrve i kaže:


– Sada snažno puhnite!



Čovjek puhne i kikiriki ispadne. Svi sretni i veseli, momak se

pozdravi i ode.


Žena sva sretna kaže:

– Jao, kako fin i snalažljiv momak… šta misliš, šta će biti kad odraste?


A muž će:

– Pa, prema tome kako mu prsti mirišu, bit će nam zet…..

KLUPKO SE ODMOTAVA - PALI NOVI DOKAZI I OPTUŽBE U VEZI JELENINE TRAGIČNE SMRTI



Vladimir Marjanović, svekar ubijene pjevačice Jelene Marjanović,je ponovo utvrdio da iza zločina u o kome cijela Srbija priča, već više od godinu dana zapravo stoji moćni i uticajni tajkun, čovjek koji ima veze u svim ustanovama na području Srbije i šire.


Vladimir je također naglasio kako je hapšenje njegovog sina Zorana samo namještaljka i skretanje pažnje sa pravog krivca.

-“Neko drugi, neko se debelom vezom, stoji iza ubistva, pa se po svaku cijenu pokušava osuditi Zoran kako bi slučaj bio konačno završen.


-“Pravi ubica je Jelenin ljubavnik, jedan poznati tajkun, učinio je to, jer je htela da ga ostavi! Ćutao sam sve ovo vreme, jer sam se bojao da će mi neko ubiti djecu! Od prvog dana svi znamo ime ubice, ali smo mislili da policija pošteno radi svoj posao. Kad ono, da bi prikrili tragove i sačuvali tajkuna koji drži pola Beograda, oni hapse mog Zorana!


On je na to još dodao:

-“Ko zna šta će biti s nama i šta nam se piše, jer smo nemoćni… Svi su jači od nas. Samo molim Boga da mi neko ne ubije sina u zatvoru, pa da kažu ubio se sam nije mogao da izdrži pritisak.”


ekspres.rs

Friday, May 11, 2018

OVO JE NAJBOLJI LIJEK ZA ŠTITNJAČU, SRCE, KRV...., A MI GA BACAMO - RECEPT




Kalcij ima važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcij normalizira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, i potiče san.


Također je važan za rad imunoloških stanica.

Brojni su čimbenici koji crpe kalcij iz organizma, a to su prije svega previše sjedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. Pomanjkanju kalcija su sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.


Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcija i najbolji je prirodni izvor tog minerala.

U većim dozama ne samo da liječi simptome pomanjkanja kalcija i zaustavlja osteoporozeu, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog PRITISKA.


Lijek za štitnjaču

Ljuske od osam jaja oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tekućinu procijediti i pomiješati s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije upotrebe. Uzimati po jednu žličicu, dva do četiri puta dnevno nakon jela.


novi.ba

Wednesday, May 9, 2018

VJERUJETE LI U NADNARAVNO!? - OVA FOTOGRAFIJA LEDI KRV U ŽILAMA, OVO JE TRENUTAK KADA DUŠA NAPUŠTA TIJELO




Vjerujete li u nadnaravno? Neki ljudi vjeruju da su oko nas prisutni duhovi i da je vrlo moguće da nekad ugledamo jednog – ako nam se odluči ukazati. Ima i skeptika, koji kažu kako duhovi odlaze na drugi svijet, kad napuste tijelo na ovom svijetu. Naravno, sve su to teorije i svako vjeruje u ono za šta smatra da je ispravno.


Ipak, ne možemo zanemariti sve te fotografije i video snimke koje viđamo na internetu, a na kojim se navodno pojavljuju neobične sjenke, duhovi i odvijaju se paranormalne aktivnosti. Neki snimci zaista IZGLEDAJU veoma ubjedljivo u autentično.


Čovjek koji je ovaj trenutak zabilježio, tvrdi kako fotografiju nije uređivao u Photoshop ni sličnim programima, nego je snimio tačno takvu.

Ubrzo poslije saobraćajne nesreće naišao je i muškarac Sol, koji je snimio jednu jezivu fotografiju… U toj nesreći je jedan motociklista izgubio život. On je odmah uzeo fotoaparat i snimio mjesto nesreće koje je bilo okruženo vozilima policije i hitne pomoći. Međutim, kad je pregledao fotografiju, primijetio je nešto neobično iznad tijela unesrećenog – pojavu poput sjenke ljudskog oblika kako se izdiže iznad tijela preminulog.



novi.ba

MARIJA (107) SAVJETUJE ŽENE KAKO DA DUGO ŽIVE - IZBJEGAVAJTE OVE DVIJE STVARI I ŽIVJET ĆETE SRETNO I VEOMA DUGO



Najstarija Slovakinja, Marija Čeremugova, koja dolazi iz Levoče, nedavno je proslavila 107. rođendan, poručila je da je njen recept za dugovječnost to što se nije pila i 74 godine živi kao udovica.


Slovačkoj televiziji bakica je rekla da je tajna dugovječnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža nije tražila i nije imala nikog ko bi joj, kako je rekla, "pio krv".

Drugi tajni sastojak dugovječnosti je to što, iako je bila radnica u fabrici alkoholnih pića i pivari, nikada nije pila alkohol.


Zdravlje je i više nego primjereno služi, ne koristi nikakve lijekove, a najviše je muči što su prije nje umrla njena djeca i sve drugarice, ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine, i to joj je nekako jedina utjeha.

novi.ba

OSIM ŠTO ĆE VAM SKINUTI KILOGRAME, POPRAVIT ĆE OPĆE STANJE VAŠEG ZDRAVLJA - JOGURT DIJETA KOJU MORATE DA PROBATE, A TRAJE SAMO PET DANA


Osim toga, ima određena antibakterijska i antigljivična svojstva kojima se “bori” protiv bakterija i gljivica koje nisu korisne za nas, pišu “Novosti“…

Ovaj režim ishrane primjenjuje se samo pet dana. Nakon toga se pravi jednomjesečna pauza, a onda dijeta po potrebi može da se ponovi.


PRVI DAN

Doručak: 150 mililitara jogurta i 150 grama ananasa,

Ručak: 50 grama ražanog hljeba, činija zelene salate sa začinskim biljem i prelivena jogurtom (150 mililitara), banana

Večera: 200 grama pastrmke pečene bez masnoće, 200 grama kuhanog krompira, 200 grama kuhane blitve.


DRUGI DAN

Doručak: 150 mililitara voćnog jogurta, 200 grama jagoda ili malina,

Ručak: 100 grama integralne tjestenine, 60 mililitara umaka od paradajza, 100 mililitara jogurta,

Večera: 150 grama kravljeg posnog sira, 50 grama integralnog hljeba, 200 grama rotkvica.


TREĆI DAN

Doručak: 150 mililitara jogurta, 200 grama sezonskog voća (ili jedna banana),

Ručak: 50 grama kuhane riže, 200 grama kuhanog graška, 200 grama salate od cvekle,

Večera: 200 grama pečenog pilećeg bijelog mesa, salata od 200 grama zelene paprike i 400 grama paradajza, voćni jogurt 200 mililitara.


ČETVRTI DAN

Doručak: 150 mililitara voćnog jogurta, 150 grama jabuka,

Ručak: 200 mililitara supe od šampinjona, kriška ražanog hljeba, 400 grama povrća dinstanog na vodi (tikvice, patlidžan, mrkve, šampinjoni),

Večera: 100 grama pilećih viršli, 400 grama salate od krastavca prelivene jogurtom.



PETI DAN

Doručak: 150 mililitara jogurta sa 30 grama ovsenih pahuljica,

Ručak: 200 grama kuhanog filea od oslića, 100 grama kuhane mrkve, 200 grama kuhanih šparoga, 200 grama kuhanog karfiola,

Večera: 100 grama krompira začinjenih jogurtom i začinskim biljem, zelena salata začinjena limunom.


novosti.rs