Monday, May 14, 2018

ČASNA SESTRA LJUBICA, PODIJELILA SVOJ RECEPT ZA LIJEČENJE ZLOGLASNE BAKTERIJE EŠERHIJEVE KOLI




Ešerihija koli je gram-negativna bakterija, štapićastog oblika, čije su prirodno stanište crijeva čovjeka i životinja. Predstavlja dio crijevne flore i neophodna je za proces varenja i sinteze nekih supstaci, na primjer vitamina K i razgradnju laktoze.


Časna sestra Ljubica iz posušja, pomogla je mnogim ljudima u liječenju ove zloglasne bakterije, te je tom prilikom s nama podijelila i ovaj spasonosni recept za sve koji imaju sličnih problema.

Ova bakterija je i indikator zagađenosti vode fekalijama i jedan je od najčešćih uzroka bakterijskih infekcija čovjeka. Može izazvati infekcije gastrointestinalnog, urogenitalnog trakta, sepsu, meningitis (kod novorođenčeta), zapaljenje pluća i tako dalje.


Sastojci:

250 g korijena peršuna,

250 g limuna s korom,

200 g meda i

2 dl maslinovog ulja.


Priprema:

Korijen peršuna dobro operite i sameljite mašinom a tako i limun. Sve stavite u jednu posudu i izmješajte, i to staviti 200 g meda i 2 dl maslinovog ulja.

Sipajte sve u čistu staklenu teglu.


Uzimati jednu veliku kašiku prije doručka, jednu prije večere. Nakon što potrošite ovu količinu, uradite nalaze. Ako ima još bakterija, ponovite sa još jednom dozom.

Izvor: stil.rs

No comments:

Post a Comment