Tuesday, March 6, 2018

ONA JE MAJKA ŠESTERO DJECE, ALI NJENA KUĆA UVIJEK BLISTA - KOJI JE NJEN TRIK???



Zaboravite na uspomene, beskorisne stvari i ono što vam treba samo ponekad. Njezina kuća je uvijek kao s naslovnice magazina, a djecu još od malih nogu uči raditi, te čistoći i urednosti. Jer ukoliko želimo da naša djeca imaju rane navike, moramo ih to učiti jo od malih nogu, jer poslije to već ide malo tže, a opet neki nikada i ne uspiju.


Zaposlena majka sa šestero djece mlađe od šest godina otkrila je kako ona održava red u svojoj kući.

Krechelle Carter je dvadesetsedmogodišnja majka šestero djece iz Adelaidea. Ona ne samo da vodi užurbano kućanstvo, već uspijeva osigurati i to da njen dom apsolutno uvijek u bilo kojem trenutku izgleda savršeno, piše Daily Mail.

Ona živi po pravilu ‘djeca pomažu’: Slikamo, igramo se s kockicama, uredno se vani zaprljamo, uglavnom, djeca mogu imati tonu različitih aktivnosti i zabavljati se kako žele, ali nakon što su završili za sobom moraju počistiti, i to uvijek.


Igračke se nakon igre obavenoz pospremaju na svoje mjesto, prljava odjeća ide na pranje, a čista odjeća se vraca na svoje mjesto.

Također, djeca se sama oblače i sami slažu svoje krevete. .

.Imam samo tave i lonce u kući koje stalno koristim, imam minimalno pokućstva, dovoljno pokrivača za svakog u kući, imamo minimalno bespotrebnih stvari u kući.

Objasnila je da svaki član, djeca, ona i muž, imaju po jednu ladicu za sitnice i gluposti koje čuvaju, sve ostalo što nije na svojem mjestu ili se ne koristi ili je slomljeno se baca.Ako nešto ne koristiš svakodnevno i ako te to ne čini sretnim, ne treba ti, to odmah bacaj.


Stvari se sortiraju. Organizacija je ključ čistoće. Imam ormar za pokrivače i deke, kutiju za sitnice, velike plastične kutije za igračke, umjetnički pribor s kistovima, flomasterima, raznobojnim papirima i svime što nam treba za crtanje, zatim kutiju sa svime što nam treba za zamatanje poklona, ormar namijenjen sredstvima za čišćenje…

uspesnazena.rs

No comments:

Post a Comment