Thursday, March 1, 2018

PORODILIŠTE OSTALO U ČUDU KAO I CIJELI SVIJET, KADA SU VIDJELI KAKVE JE BEBE MAJKA DONIJELA NA SVIJET (FOTO)



Nedavno se na porodilištu desilo nešto nevjerovatno, što se baš i ne viđa niti čuje često bilo šta slično.

Kada su roditelji različite puti, odnosno otac crnac, a majka, bijelkinja, šansa da djeca, u ovom slučaju blizanci budu različite boje kože, je zaosta medicinski fenomen, i nešto što se do sada nikada nije desilo. Šanse da njih dvoje dobiju blizance različite boje kože iznose jedan prema 500.000.


Alison Spuner i njen partner Din Durant su nedavno drugi put dobili bliznakinje, djevojčica Maja i Lija rođene su sa različitom bojom kože, jedna je poput mame bijela, druga je kao tata crne puti.

Dvojajčane bliznakinje su tako nastavile zanimljivu porodičnu tradiciju. Prije sedam godina su dobili prve bliznakinje, Loren je rođena sa bijelom bojom kože, plavim očima i svijetlom kosom, a Hejli je na svijet došla sa crnim tenom, crnom kosom i tamnim očima.


Boja kože je rezultat gena roditelja, što je iznenadilo čak i najveće stručnjake na ovom polju. U slučaju djevojčica rođenih sa bijelom kožom u interakciji su bili “slični” geni mame i tate, u slučaju tamnoputih beba došlo je do ravopravne podjele majčinih i očevih gena.

Mislim da se ovako nešto ne bi desilo treći put, moram da naglasim i da ne planiram da dobijem i treći par blizanaca – rekla je mama kroz smijeh. Te poručili, kako su presretni orditelji svoje djece.



Izvor: zena.blic.rs

No comments:

Post a Comment