Thursday, March 1, 2018

OVAJ MALI PSIĆ NIJE PRESTAJAO LAJATI, I ODBJAO JE KRENUTI, A RAZLOG TOME ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA



Djevojka prije nekoliko mjeseci udomila malog crnog psića kojeg je pronašla. Pružila mu je dom, zaštitu i ljubav, a nije ni sanjala da će joj jednoga dana uzvratiti na najljepši mogući način.


Svi psi koji su udomljeni pokazuju zahvalnost za sve što njihovi vlasnici čine za njih. Najbolji su prijatelji i hrabri zaštitnici. Ovaj preslatki psić pokazao se kao više od toga, a o čemu se zapravo radi, pročitjte u nastavku teksta.

Njegova ga je vlasnica izvela u večernju šetnju, kao i svaki dan kako je činila. Nakon šetnje ga je planirala okupati, no on je odbijao krenuti kući. Glasno je lajao i režao na travu i njegovoj vlasnici nije bilo jasno što se događa i zbog čega se tako naglo poče čudno ponašati. Nikada se prije nije ponašao tako i odlučila je sačekati i viditi o čemu je riječ, i zašto je njen tako mio psić toliko glasan i agresivan.



Nakon nekoliko minuta, počeo je potres od kojeg su se urušile mnoge zgrade. Njena zgrada nije imala veća oštećenja, no u njenoj kupaoni slomilo se debelo staklo od kojeg su mogli dobro nastradati.

Mali crni psić joj je spasio život i bit će mu zahvalna zauvijek.


Ljudi kažu da životinje imaju magičnu moć predosjetiti stvari i događaje koje mi ne možemo, i to je istina. Stoga, ukoliko možete, uvijek se brinite o životinjama, možda ih ne možete udomiti, ali barem ako imate nešto hrane, nahranite ih, ili pokušajte za njih da neđete neko utočište, naročito kada su hladniji dani vani, jer i njima je hladno, baš kao i nama.

novi.ba

No comments:

Post a Comment