Wednesday, February 28, 2018

DA LI IMATE RAZLIČITE DOJKE, TAKO DA JE JEDNA, VEĆA OD DRUGE - ŠTA SVE TO ZNAČI I KOLIKO JE ZAPRAVO OPASNO



Kod asimetrije grudi radi se o različitoj veličini ili obliku lijeve, kao i desne dojke. Radi se o estetskom neskladu grudi, što je do neke mjere sasvim prirodna pojava, ali unatoč tome jako utječe na sliku koju žena ima sama o sebi.


Kod nekih je asimetrija jako vidljiva, dok je kod drugih minimalna. Stručnjaci razlikuju tri vrste asimetrije: kod tipa I radi se o blagoj asimetriji, kad estetski zahvat nije potreban, kod tipa II jedna je dojka za trećinu manja od druge, a tip III su dojke koje se po veličini razlikuju gotovo za polovicu i veća jače visi od manje.

Kod tipa II i III mnogo puta se izvodi estetski operativni zahvat, koji je jedini način za uklanjanje nejednakosti.

Asimetriju, odnosno nejednakost dojki pripisuju najviše genetskim promjenama i utjecaju hormona u pubertetu.


Razvoj dojki ovisi o djelovanju estrogena kod mladih djevojaka pa je za vrijeme razvoja asimetrija dojki posve prirodna i normalna pojava, koja kasnije nestaje i dojke postaju više-manje jednake.

Dva su događaja u životu žene koja isto tako mijenjaju oblik i veličinu dojki, a to su porod i menopauza. Kod nekih žena asimetrija dojki nakon poroda ili menopauze nestaje, a kod drugih se tek onda pojavi.


Asimetriju može izazvati i rak dojke ili Polandov sindrom, koji je urođen i onemogućuje jednak razvoj organa, tkiva ili mišića na prsnom košu.

Asimetrija dojki u izgledu može ženama prouzročiti prave psihološke poteškoće. Ne samo da to utječe na ženinu sliku o samoj sebi, već se one i u intimnim trenucima s partnerom mogu osjećati nelagodno.


Misle da nisu privlačne, posebice u slučajevima kad postoji jaka asimetrija,jer u tom slučaju veoma je vidljiva razlika dojki, bez obzira koliko to pokušali prikriti.

Ako se radi o razlici za više od jednog konfekcijskog broja, onda je jako otežana i kupnja grudnjaka i gornjih dijelova odjeće kojima žene pokušavaju prikriti svoju “grešku”.
Operativni zahvat kao jedino moguće rješenje

liveayuverdalife.com / sve-za-vas.info

No comments:

Post a Comment