Friday, February 23, 2018

OTKRVAMO VAM JEDAN MALO TRIK O TOME KAKO DA SAVRŠENO REŽETE VAŠE KOLAČE



Svi volimo pojesti dobar kolač, jednostavno teško da mu možemo odoliti, ali naravno da bi nas uopšte taj kolač privukao, treba izgledati lijepo i za oko.


Često nam se desi da napravimo savršen kolač, ali zabrljamo oko estetike, odnosno rezanja, pa se naš kolač raspadne prilikom rezanja, ili naše rezanje izgleda totalno nemaštovito i ne tako privlacno.

Da vam se to ne bi desilo donosimo vam nekoliko  trikova, koji će vam pomoći da vaši kolači osim, savršenog okusa, takošer i savršeno izgledaju.


Od laminata koji nam je ostao muž mi je napravio “tacnu” veličine cca 30×41 cm.Imam ih sad par komada. i super je kad radim par vrsti kolača. na jedan laminat stavim mađaricu bez čokolade , pek papir i opteretim ju sa drugim laminatom na kojem je, na primjer, medena pita, na nju opet stavim laminat i ako nemam više kolača ,na laminat stavim mlijeko ili neke sokove. Bitno je da ju opterete a laminat sprječava udubine od ambalaže na kolaču. Čokoladu na kolače stavim drugi da

A čime rezati? misliš treba ti neki skupi profesionalni nož! Ne, to nije potrebno, mali jednostavni nožić je sasvim dovoljan, samo je bitno da je tanak i nema zadebljanja na kraju.


Za rezanje sam iskoristila dječji podmetač za stol. Ne onaj tanki plastični nego onaj što je malo mekši i deblji.

Na pozadini sam nacrtala “mrežu kolača”, da mi kolači budu veličine 2,5 x 6 cm.

Na tu podlogu spustim kolač i krenem rezat.Podmetač je veći od kolača pa vidim gdje treba počet a gdje završiti.Da mi kolač ne bježi od zacrtanih linija pri dnu ga pridržavam sa drvenim ravnalom.


Prvo odrežem krajeve pa onda nastavim dalje.Dok ne stavim sliku tog postupka, režem ga ovako kako sam postavila sliku podmetača.

Prvo uske linije zatim šire.Nož držim okomito i samo vučem do kraja.Kod kolača sa čokoladnom glazurom nož nekad grijem na plinskom plamenu od štednjaka (tada topi čokoladu pa ne puca).Bitno je nakon svakog reza obrisati nož kuhinjskim papirom.


Nadam se da ste dobili ideju kako da imate savršeno jednako izrezane kolače, i da ćete probati neki od savjeta. Ukoliko imate i nekih vlastitih trikova i ideja, slobodno nas kontaktirajte. :)))

kulinarskikutak.info

No comments:

Post a Comment