Wednesday, February 21, 2018

MNOGE JE GANULO ZBOG ČEGA ONA SVAKI PUT STAVI SVOJU RUKU ISPOD NJEGOVE KOŠULJE




Njegova priča počinje još dok je imao 19.godina, a ona samo 16, upoznali su se, veoma brzo zaljubili i potom vjenčali. Proveli su 50 godina zajendo i proslavili 50-tu godišnjicu njihovog braka, a zatim se nešto veoma čudno desili prilikom njihovog povratka s proslave.


Dok su se tako vozili, bila je uporna u tome govoreći mu kako voze u pgrešnom smjeru, i da to ije pravi put.

Dopistio sam joj da nastavi tako govoriti, jer sam znaoda ćemo vremenom izaći na glavnu ulicu za Michigan. Znao sam šta je upitanju, njen, a tako i moj otac, imali su demenciju, tako da je i kod nje počela da se pokazuje, tako da sam znao šta se zapravo dešava s mojom voljenom...


Bolest je od tad počela da preuzima, zbog čega je polako počela gubiti uspomene. Jedno jutro otkrio je da je izašla iz kuće u sred noći. Srećom, uspio je pronaći, ali ona se opirala i nije se željela vratiti.

Kaže da je uskoro zaboravila kako svirati klavir, uprkos tome što joj je to bilo jedno od omiljenih načina razonode. Najteži trenuci bili su kad su prestali volontirati i igrati u centru za starije. Uprkos tome, muž insistira da vrijedi svega toga.


Objasnio je dalje – Ali ne gledam to kao prokletstvo. To je čast. Ovo je ono što mi je Bog dao da uradim. Služila je cijeli život ovu porodicu, a sad je moj red da ja nju služim.

Možda je nemam mentalno, i ona nije baš ponekad svjesna ko sam, i šta smo sve prošli. I dalje je mogu nasmijati. Mogu praviti smiješne zvukove, puhati na nju i ona će se nasmijati. Svako jutro sjedit ćemo u ovoj fotelji i mazit ćemo se do podne.


Ljuljam ovu damu više nego što ljuljam svoju unučad. Voli staviti ruku ispod moje košulje da osjeti moju kožu. A i dalje voli da se ljubi. Svako pomalo bi me poljubila. Nekad počne brbljati. Ne izgovara jasne riječi. I nelogične su. Ali nikad joj nisam rekao da šuti, jer je to bolje nego ništa.

Njegove riječi dokazuju da ljubav zaista postoji, a njegova psovećenost ženi svima nama daje nadu… Uprkos poteškoćama u njegovom životu, radi naporno i brine se o ženi!


viralnobalkan.info

No comments:

Post a Comment