Saturday, February 24, 2018

OSTALA JE BEZ GORIVA, A BESKUĆNIK JOJ JE DAO SVOJE ZADNJE PARE, A NAKON TOGA DESILO SE NEŠTO NEVJEROVATNO



Krenula je na put, međutim zbog svoje nepažnje i neopreznosti, ostala je je bez goriva usred noći na ne tako poznatom joj mjestu. Nakon što joj se to desilo puno se uplašila, međutim, prišao joj je mlađi nepoznati muškarac i ponudio joj pomoć i otići kupiti gorivo.


Međutim Katie, nije kod sebe uopšte imala novca, ali je mladić iznenadio kada joj je ponudio svojih zadnjih 20 dolara, kako bi kupila gorvio.

Nije mogla da vjeruje, a on joj je rekao da sjedi i da se zaključa u automobilu, a on će se brzo vratiti sa gorivom, što je zaista i učinio.

Kate mu to nije zaboravila i nakon par dana vratila se u to mjesto da ga potraži zajedno sa svojim momkom kako bi mu se zahvalili na pomoći, ali nakon što su ga upoznali, priča Johnny Bobbit Juniora, koji ima samo 32 godine ih je mnogo rastužila.


Johnny je bio u marincima, a obučavao se za bolničara. Nakon niza nes(p)retnih okolnosti koje su ga odvele do alkohola i druge teže ovisnosti, ratni veteran 2014. godine završio je stotinama kilometara od svog doma u Carolini te je živio ispod mosta u Philadelphiji.

“Pričajte mi o lošoj sreći… No nemojte me shvatiti krivo. Ja sam ovdje zbog svojih odluka i nikoga ne osuđujem osim sebe”, rekao je skromni ratni veteran.


Nakon susreta sa njim Kate je odlučila da pokrenu humanitarnu akciju s ciljem da se prikupi 10.000 dolara s ciljem da nesretnom beskućniku pomognu i koliko toliko mu olakšaju život, ali u roku dvije sedmice prikupila je mnogo više nego je zamišljala.

Za dvije sedmice, uspjela je prikupiti nevjerovatnih, 113.225 dolara te su Kate i njen momak čvrsto odlučili da će beskućniku pomoći da započne normalan život.


Dobro se dobrim vraća i to se po ko zna koji puta potvrdilo. Nema ništa ljepše, nego kada neko primjeti vaš trud i uloženi napor da vam pomogne, a to se na kraju ovom beskućniku isplatilo.

Stoga, kada god imate priliku nekome pomoći, pa makar to bila i lijepa riječ, zapamtite da ste uradili veliku stvar i uljepšali nekome dan...

ispovesti.com / kurir.rs

No comments:

Post a Comment