Saturday, February 24, 2018

PUNJENE KROFNICE PEČENE ZA PETNAESTAK MINUTA, NEVJEROVATNO MEKANE I BEZ PUNO ULJA


Ove krofnice se uglavnom pripremaju u kalupima za muffine, međutim slobodno ih možete pripremati i u drugim običnim kalupima.

Kao što možete i viditi, veoma lijepo izgledaju, još kada ih probate, zavoljet ćete ih istog trena. Bit će to ljubv na prvi zalogaj :)).


Veoma su jednostavne i brze za napraviti, tako da će sve za tili čas biti gotovo. Odlične su uz neki topli napitak, poput mlijeka ili kafe, a može i čaj.

Vaša djeca će ih odmah zavoljeti, tako da ćete ih morati veoma često praviti, kako bi svojim klincima udovoljili.


Sastojci:
1 šoljica brašna;
1 i po kašika šećera;
pola male kašičice praška za pecivo;
četvrtina kašičice soli;
2 jajeta,
odvojite bjelanac od žumanceta;

1 šoljica mlijeka;
2 kašike maslaca,
omekšanog na sobnoj temperaturi,
krem po želji.

PRIPREMA:
Pomešajte posebno suhe sastojke, a posebno žumanjac, mlijeko i maslac. Potom pomiješajte to dvoje zajedno te dodajte ranije napravljen šlag od bjelanjaka – lagano ga umiješajte u smjesu.




Kalup za mafine dobro nauljite a zatim u svako udubljene sipajte po malo smjese. 

Uz pomoć kulinarskog šprica u svaku krofnicu dodajte krem po želji, a zatim preko dodajte još malo smjese. Pecite 10 minuta na 200 stepeni, i vaše krofnice su gotove i spremne da uživate u njima.



gricko-recepti.com

No comments:

Post a Comment