Monday, February 26, 2018

PREDIVNE I VEOMA KREMASTE MAK KOCKE



Mislimo da ovaj kolač ne treba nešto posebno predstavljati, jer je nevjerovatan po svim pogledima. Odlično izgleda ifenomenalnog je okusa. MOžete ga spolužiti u apsolutno svim prilikama, i nećete se pokajati, sve će željeti koji komad više i naravno recept. Nadamo se da će se i vama svidjeti, te ćete ga uskoro napraviti svojim najmilijima.


SASTOJCI:

1 kora

3 bjelanca

3 kašike kristal šećera

3 kašike brašna

2 kašike ulja

2 kore-ovo je mjera za 1 koru

3 bJelanca

3 kašike kristal šećera

5 kašika nemlJevenog maka

2 kašike brašna


KREMA

0,5 l mlijeka

1 puding od vanile

6 žumanjka

7 kašika šećera

200 gr margarina

ekstrakt od mentola

DEKORACIJA

1 šlag krem od vanile

1,5 deci mlIJeka



PRIPREMA:


1. Ispeći jednu bijelu koru i dvije kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.

2. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuhati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.


3. Mak kora-fil-bijela kora-fil-mak kora, tanak sloj fila-šlag.

gricko-recepti.info

No comments:

Post a Comment