Tuesday, February 27, 2018

UKOLIKO NAPRAVITE OVO, VAŠ PARADAJZ ĆE RASTI KAO LUD, I BITI VEOMA UKUSAN



Vjerovatno većim djelom naših čitaoca ima svoje bašte, što manje, što veće, i svako od vas uživa u sadnji svog povrća. Naravno, nema bašte bez domaćeg sočnog paradajza. Bez paradajza ništa ne ide, niti sata, niti neka čorba.


Međutim, ponekad koliko god mu ljubavi i vremena posvetili, naš paradajzić neće baš da se razvija onako kako bi mi to željeli.

Kada kupujete sadnice za paradajz, vuijek trebate pitati stručnjka prije sadnje, koja je sorta i koje mjesto sadnje joj odgovara, kako bi ona nesmetano počela rasti.


To bi značilo da li ga treba posaditi na balkon ili ipak na nekom drugom mjestu gdje se nalazi više sunca. Nije bitno da li ste tu biljku kupili ili ste ju sami posadili ali ima nešto što jeste bitno.

Bitna stvar jeste da ga trebate ostaviti najmanje jedan a najviše tri dana prije nego ga želite posaditi. Najveći razlog zašto se ovo preporučuje jeste da će na taj način gornji dio biljke rasti prema gore.


Kada budete radili sami tih par stvari, onda ćete se i sami uvjeriti koliko je vaš plod sada bolji nego prije. Krenite sa ovim savjetima, a nadamo se da će vam pomoći.

Pridržavajte se i njegujte ga, brzo  ćete vidjeti i nadamo se probati rezultate všeg truda.

prirodaizdravlje.com

No comments:

Post a Comment