Sunday, February 18, 2018

JEFTINO I VEOMA EFIKASNO, A PRITOME NISU OPASNE HEMIKALIJE - OČISTITE VAŠ SUDOPER ZA 10 MINUTA



Mnogi kažu da je sudoper – lice domačice. Koliko je čisto i sjajno to lice, toliko je čista i cijela kuća. Međutim sudoper je izložena najvećem stepenu zagađenja poslije WC Šolje.

U njoj peremo suđe, čistimo voće, povrće, ribu, ponekad nam služi kao skladište za prljavo posuđe. Nažalost, u večini domaćinstva, kuhinjske sudopere pune su bakterija i mikroba. Ali, svaka vrijedna domaćica trudi se da održava sudoper na najbolji mogući način.





Ovim jednostavnim, prirodnim i veoma efikasnim receptom možete očistiti svoj sudoper i dovesti ga do perfektnog sjaja za samo desetak minuta sa sredstvima koja svaka domaćica ima u svojoj kuhinji na dohvat ruke. Ovu proceduru dovoljno je da odradite samo jednom nedjeljno i uživate u sjaju i čistoće vašeg sudopera. Sigurna sam da je većini od vas ovaj recept poznat.

Biće vam potrebno nekoliko kesica limuntusa i sode bikarbone.

Ispraznite sudoper.

Nakvasite toplom vodom i pospite limuntus po sudoperu.

Na limuntos naspite sodu bilarbonu.


 Ostavite je tako na 10-15 minuta.

Sada uzmite spužvicu i toplom vodom operite svoj sudoper. Iznenadićete se koliko je postala čistija i sjajnija, bez naslaga kamenca i fleka. Obrišite je suhom krpom.





Savjet plus: Ako je odvod vašeg sudopera začepljen, naspite u njega 100 gr sode bikarbone i 100 gr limuntusa. Tankim mlazom naspite toplu vodu, otprilike 200 ml. Soda sa limuntusom izaziva hemijsku reakciju i počeće da djeluje. Takva smjesa će rastvoriti sitne dijelove hrane i masnoću. Soda bikarbona i limuntus je jednostavno, narodno, sredstvo, koje je spasilo više hiljade sudopera i lavaboa u kupatilu.


Izvor:  blog.neum-bih.com

No comments:

Post a Comment